Enne kella kümmet kogunes Vabaduse väljakule ligi 30 inimest, kellest 20 saabusid ratastega. Proloogi olid teiste hulgas kaasa sõitma tulnud nii Kuusalu, CFC, Fixuse kui ka Hawaii Expressi ratturid.

L’expédition du Tour de France meeste dikteerimisel asuti Pärnu poole teele, saatjateks toetajate logodega saateauto ja matkaauto. “Aitame Taaramäel valge särgi Eestisse tuua,” kõlas ekspeditsiooni eestvedaja Tõnu Vahteri hüüdlause enne starti.

Tänase päeva jooksul on pühapäevaratturitel plaanis sõita Tallinnast Iklasse, kuhu jäädakse homse hommikuni peatuma. Kui paljud kaasa elama tulnud ratturid Iklasse jõuavad, see selgub õhtul. Tallinna piiril pöörasid otsa ringi mitmed, kes olidki planeerinud rattureid saata vaid lühikest maad. Linnapiir oli ühtlasi tordisöömise peatuseks, kuna projekti idee autor Tõnu tähistab täna oma 35. sünnipäeva.

Igal hommikul alustatakse uuesti sõitu, niimoodi 23 päeva järjest. Eestlaste tuur kestab 22. juunini, mil loodetakse jõuda Pariisi, kus lõppeb ka Tour de France viimane etapp. Kokku läbitakse ligi 3500 km ehk läbitav distants on isegi mõnesaja kilomeetri võrra suurem kui Tour de France’il.

Ekspeditsioonist osavõtjad lahkuvad Tallinnast Pärnu poole: