96 jahti Eestist, 9 Venemaalt, 5 Lätist, 2 Soomest ja 1 Leedust 660 purjetajaga pardal selgitavad nädala jooksul endi hulgast parimad kolmes klassis ja seitsmes võistlusgrupis. Regatil selguvad Eesti avamerepurjetamise meistrid klassides väike ORC III ja Folkboot. Regatt algab pühapäeval, 19. juulil Tallinnas ning viib siis jahid läbi Kärdla, Kuivastu ja Roomassaare sadamate Pärnusse, kus laupäeval, 25. juulil toimub parimate autasustamine ja regati pidulik lõpetamine. Tallinnas on võimalik huvilistel laevaga merele minna lühiraja etappi vaatama ning kaasaelajad saavad merel toimuvat jälgida Postimehe otseülekandena regati esimese ja viimase päeva lühiraja etappidelt.

Regati avamine toimub laupäeval, 18. juulil kell 19:00 Tallinna Merepäevade suurel laval Lennusadamas, pärast mida saavad purjetajad tõestada kui hea laulurahvas nad on, elades ja lauldes kaasa Tallinna Merepäevade Öölaulupeole sealsamas Lennusadamas. Tallinna Merepäevade viimasel päeval, pühapäeval 19. juulil heiskab regati laevastik purjed ja alustab kell 12:00 Tallinna lahel esimest võidusõitu, mida huvilised saavad vaatama minna laevaga Katharina, mis väljub kell 11.30 Lennusadamast. Merepäevalised saavad regati esimest etappi jälgida Postimehe otseülekandena ka suurelt ekraanilt sealsamas Lennusadamas, merel toimuvat kommenteerib Kalev Vapper - Kalev Jahtklubi kommodoor ja 2014.a avamerepurjetamise ORC klassi B grupi maailmameister jahilt Forte.

Pärast ca 1,5-tunnist esimest etappi saadetakse purjekad pikale distantsile, mille sihtsadamaks on Kärdla sadam Hiiumaal, kuhu jõutakse sõltuvalt tuuleoludest kas ööpimeduses või juba järgmise päeva valguses. Hiiu Vald, Kärdla sadam koos jahtklubiga Dago ja teiste tublide aktivistidega on viimastel aastatel teinud enneolematuid pingutusi Kärdla sadama väljaehitamisel, et areneks piirkond ja avaneks merevärav Hiiumaale.

Esmaspäevast vaba päeva sadamas sisustab Grillfest, mis hoolitseb nii purjetajate kõhutäite kui ka meelelahutuse eest. Teisipäeval, 21. juulil viib regati distants purjetajad Muhumaale Kuivastu sadamasse ja sealt edasi kesknädalal Saaremaale Roomassaarde. Mõlemas sadamas, nagu regatil juba tavaks saanud, täidab õhtuid regatile õla alla pannud kohalike omavalitsuste korraldatud meelelahutus. Neljapäeva varahommikul suundutakse regati ühele pikematest etappidest, Roomassaarest Pärnusse.

Reedel purjetatakse regati eelviimane etapp – Sorgu ring ning õhtu pakub regatilistele pikkade merepäevade järel ühise pidulikuma õhtusöögi ja meeleoluka peo Pärnu Jahtklubis, kus meeleolu loob Kaire Vilgats ja Estraadiraadio.

Regati viimasel päeval vormistatakse lõplikud tulemused Pärnu lühirajal suure publiku ees. Postimehe otseülekanne toob regati lõpufiniši kätte ka kaldalolijatele. A. Le Coq 58. Muhu Väina regati parimad saavad pärjatud laupäeva, 25. juuli õhtul Pärnu Jahtklubis.