Saluri oli võistluse järel veidi pettunud moega. „Tulin siia EM-i piletit saama, nüüd tundub, et sellest tulemusest ei piisa,” tõdes ta. Sise-edetabeli põhjal pääseb EM-ile viis sportlast. Kui vahetult võistluse lõppedes oli Saluri veel viies ja EM-ile pretendeerivatest atleetidest neljas, siis juba mõned tunnid hiljem möödusid temast belglane Thomas Van der Plaetsen ja prantslane Basile Rolnin. Van der Plaetsen viis Gentis maailma hooaja tippmargi 6132 punktini, Rolnin kogus samal ajal Rennes’is 5978.

Maailma edetabel:

1. Thomas Vanm der Plaetsen (Belgia) 6132
2. Jorge Urena (Hispaania) 6124
3. Artjom Makarenko (Venemaa) 6114 – Euroopa edetabelis seda tulemust ei ole; Venemaa sportlased pääsevad tiitlivõistlusele vastava loa alusel, esialgu Makarenko aktsepteeritud sportlaste nimekirjas ei ole.
4. Õiglane 6085
5. Fredrik Samuelsson (Rootsi) 6018
6. Andreas Bechmann (Saksamaa) 6017 – kuna kaks sakslast pääseb EM-ile välisedetabeli alusel, siis tekib Bechmannil võimalus sinna saada vaid nende loobumise korral.
7. Basile Rolnin (Prantsusmaa) 5978
8. Saluri 5950

Seega peaks ta olema praegu esimesena joone all, samas kui keegi loobub, võetakse asendaja siseedetabeli alusel.

Spetsiaalselt selleks võistluseks USA-st Eestisse lennanud ja täna tagasi sõitev Saluri ei hakka paaniliselt uut võistlust otsima, vaid ootab rahulikult ära, kas saab kutse või mitte. Ühest küljest poleks Ameerikas sedasi hoobilt sobilikku võistlust leida, teisest küljest tegi ta kaugushüppes veidi põlvele häda ja uus võistlus võiks probleemi süvendada.

Saluri alustas võistlust väga hästi ja vorpis uusi „isiklikke” – sprindis 6,77, kaugushüppes 7.61, kuulitõukes 14.82, tõkkesprindis 8,26. Paraku rikkusid viimased alad ilusa seeria. Teivashüppes piirdus ta 4.69-ga, trumpalal keskmaajooksus tuli alavõit enda kohta tagasihoidliku 2.43,85-ga.

Muide, 60 meetri jooksu EM-norm on 6,78, seega soovi korral võiks Saluri EM-il startida hoopis sprindis. Aga väheusutav, et mitmevõistleja vaid ühe ala pärast, kus ta kõrget kohta nagunii ei püüaks, sooviks taas USA-st Euroopasse lennata.

„Hüppasin teivast oma rekorditeibaga, aga ju on vorm nii palju parem, iga katsega muutus teivas pehmemaks, ehkki võtsin hoogu vähemaks. Lootsin 4.79 sellega üle saada ja siis minna jäigema teiba peale, aga jäin hiljaks. Eksisin,” raputas Saluri endale tuhka pähe. Jooksule jättis pitseri korraldajate otsus 14 meest korraga starti lubada. „Alguses läks nügimiseks, oleksin peaaegu kukkunud. Pidin hakkama uuesti kiirendama, palju energiat läks grupist välja saamiseks. Liiga palju mehi oli korraga stardis, see rada on nii kitsas. Aga mis seal ikka, ise oleks pidanud mees olema,” ei tahtnud Saluri selle taha pugeda.