Venemaa Spordikomitee 28. juuli otsuse põhjal kinnitati Venemaa jalgpallurid teenelisteks meistersportlasteks. See on Venemaa kõrgeim spordialane tunnustus, mille pälvib reeglina olümpiavõitja või maailmameister, harvem mõni muu tippsaavutuseni küündinu, kirjutab volley.ee.

Võrkpalli olümpiavõitja Dmitri Musserski ütles, et tema silmis on TMS aunimetus oma senise tähtsuse minetanud, ennatlikuks peab jalgpallurite ülesupitamist mõni teinegi tuntud koondislane, samuti kahekordne maailmameister Jekaterina Gamova. Kiirustades tehtud otsust taunivad mitmed endised jalgpallikoondislased ja treenerid. Kaheksandale kohale jõudmiseks oli ju vaja võita vaid üks tõeliselt tugev meeskond – Hispaania.

Aastakümneid loeti (NL/Venemaa) sportlastele kohaseks vaid kuldmedali võitmist, praegusajal suudetakse hinnata ka kohta medalikolmikus. Oma osa mängib loomulikult spordi taseme tõus. Mullu võitis Venemaa võrkpallikoondis Euroopa meistritiitli, tänavu FIVB Rahvuste liiga maineka turniiri, sügisel on meeskond peapretendent MM-kullale. Venemaal pole teistel aladel vastu panna midagi samaväärset, jalgpallurite trumbiks on ala vaadatavus ja populaarsus.