Kahe nädala jooksul selgitatakse Euroopa meistreid koguni üheksas vanuseklassis – Tütarlapsed ja noormehed (U17); naised ja mehed; seeniorid (naised ja mehed); noormehed (U19 ja U23) ning ratastooli piljardisportlased. Lisaks selgitatakse pea kõigis vanuseklassides välja ka parim võistkond (välja arvatud U23 vanuseklass ja ratastooli arvestus).

550 osaleja ja 60 pijardilauaga turniiri suurejoonelisus peitub asjaolus, et Euroopa Piljardi Föderatsioon (EPBF) tähistab käesoleval aastal oma tegutsemise 40. juubelit.

„See on ka peamine põhjus pidada sel aastal Euroopa tiitlivõistlused võimsamalt kui eales varem, kõigis vanuseklassides üheaegselt, ühes ja samas paigas“ selgitas alaliidu esindaja Kristjan Kuusik.
Eesti esindajatest on võistlustules lisaks Eesti parimale piljardisportlasele Denis Grabele ka Mark Mägi (U23), Erki Erm, Aleksandr Jermikimov, Kristjan Kuusik, Joonas Metsva (U19) ja Karl Gnadeberg (U17).

Varasematest aastatest on Grabel ja Mägil näidata EM-ilt ette nii hõbe kui ka pronks medaleid. Eestlased astuvad lisaks neljale erinevale vanuseklassile ülesse ka meeste võistkondlikus arvestuses (Grabe, Mägi, Erm).

Võistlused lõppevad 31. juulil kui jagatakse medalid 9-palli formaadi Euroopa paremikele.