Klubi peamänedžer Ojars Melderis avaldas, et rahaliste raskuste tõttu ei ole klubi Läti korvpalliliidule esitanud avaldust kõrgliigas osalemiseks. Teadupoolest mängivad Eesti ja Läti tippklubid uuel aastal ühises liigas, tähtaeg liigas osalemise avalduse esitamiseks kukkus eile.

"Saatsime alaliidule kirja, kus selgitasime, et klubi ei ole veel likvideeritud, aga võtame uueks hooajaks pausi, kuna mitmed senised sponsorid on meie toetamise lõpetanud. Peame vaatama, kuidas edasi minna," sõnas Melderis, kes ei välistanud, et Valmiera võib jätkata Läti esiliigas.

Lõppenud hooajal jäi Valmiera Läti meistriliiga põhiturniiril kaheksandale kohale.

Lisaks Valmierale on LETA andmetel osalemisest loobunud ka Jekabpils.

Seega on praeguse seisuga liigas osalemas 15 meeskonda: Eestist BC Kalev/Cramo, Tartu Ülikool, Rapla Avis Utilitas, Pärnu Sadam, Valga-Valka Maks&Moorits, Tallinna Kalev/TLÜ ja TTÜ KK, lätlaste poolelt Ventspils, Riia VEF, Jurmala, Ogre, Liepaja, Latvijas Universitate, Kekava ja Valmiera Glass (mitte see Valmiera, kes loobus). Samuti on väidetavalt avalduse esitanud ka Jekabpils, kelle loobumisest LETA kirjutas.

Lõplik liiga koosseis kinnitatakse 2. augustil.

Liiga ajakava koostatakse ühiselt augusti lõpuks. Kindel on, et liiga alustab 28.-29. septembril (MM-kvalifikatsioonimängude aken saab läbi 18. septembril), kõik meeskonnad mängivad põhiturniiril omavahel kaks korda läbi, misjärel kaheksa ülemist meeskonda alustavad play-offi.

Neli paremat mängivad 5.-6. aprillil ühisliiga Final Four'i. Pärast Eesti-Läti finaalturniiri mängitakse välja vastavalt Läti ja Eesti meistritiitel – veerandfinaalid, poolfinaalid ja medalimängud. Eesti play-off’iks tekib asetus vastavalt Eesti-Läti liiga paremusjärjestusele (järjestus pärast F4 turniiri).

Veel on tänaseks otsustatud, et eestlased-lätlased on liigas kohalikud mängijad ning neid välismaalase litsents ei puuduta.