Verstappen üritas Hiina etapil ühe tagasirge lõpus möödasõitu, ent põrutas selle asemel Vetteli Ferrarile külje pealt sisse, saates mõlemad autod rajale risti. 20-aastane hollandlane sai kohtunikelt avarii põhjustamise eest ka kümnesekundilise ajakaristuse.

Hiljem kritiseerisid Verstappeni käitumist nii Vettel, Lauda kui ka Red Bulli meeskonna nõustaja Helmut Marko.

"Mõistagi tegi ta vea, lasi pidurid blokki. Seda juhtub, selle sirge peal oli kogu võistluse vältel taganttuul. Ta tegi valearvestuse ja lõpuks rikkus sisuliselt meie mõlema võistluse," sõnas võistluse järel Vettel.

Marko rääkis väljaandele Movistar, et Verstappen peab suutma end rohkem talitseda. "Ma olen talle öelnud, et tema aeg saabub, kuid ta peab kannatlik olema. Ta teab, et mängis sel etapil oma võimalused maha," märkis Marko.

Kõige kriitilisem oli aga Mercedese tiimi esindaja Lauda. "Tavaliselt õpitakse oma vigadest, kuid tema (Verstappen) puhul ei tundu see töötavat. Ühel hetkel pole enam küsimus sõitja nooruses, vaid intelligentsuses," kritiseeris kolmekordne maailmameister, vahendab Paddock Talk.

Verstappen ise tunnistas, et tegi seekord tõesti vea ja rikkus sellega enda võimaluse Hiinas teisena lõpetada. “Ma nägin, et tal (Vettel) oli rehvidega probleeme ja üritas kurvides hilja pidurdada. Lasin pidurid blokki ja sõitsin talle otsa. Loomulikult oli see minu süü. Ma ei tahtnud seda. Sellise olukorra järel on lihtne öelda, et oleksin pidanud olema kannatlikum. Loomulikult oleks see olnud parem mõte, kuid kahjuks läks teisiti,“ rääkis noor hollandlane Autospordile.