Närviliselt alanud kohtumist alustas paremini Kalev, kes võitis avaveerandi 22:14 ning läks vaheajale kahepunktilisest eduseisust 44:42. Kalevi pikale dikteerimisele tehti lõpp kolmanda veerandaja keskel, kui VEF tegi 9:0 vahespurdi ja võttis sisse 60:54 edu.

Viimase veerandi alguses pääses Kalev Isaiah Briscoe kolmesest kahepunktilisse kaotusseisu 68:70 ning vahepeal taas suureks kärisenud vahe tõmbas koomale Kristjan Kanguri vabavise 35 sekundit enne lõppu (83:83).

Sellele järgnes Kaspars Berzinsi pealtpanek (85:83), mis jättis Kalevile rünnakuaega 18 sekundit. Sten-Timmu Sokk eksis aga kaugviskel ning ründelaua noppinud Kangur kaotas palli ja tegi neli sekundit enne lõppu Artis Atele hädavea. Viimane tabas kaks vabaviset, mis vormsitasid VEF-i neljapunktise võidu.

Bojan Subotic kogus Kalevi resultatiivseimana 25 punkti, Isaiah Briscoe lisas 23 ja Kangur 12 silma. VEF-il hiilgas 23 punktiga Ken Brown, 16 puntkiga toetas võitjaid Ate, 12 punktiga Berzins ja Alex Perez, 10 punktiga Kristaps Janicenoks.

Neli võitu ja 13 kaotust jätavad Kalevi endiselt eelviimasele ehk 12. tabelikohale, VEF on viie võidu ja 11 kaotusega üheksas. Ka viimasel play-off kohal asetsev Astana on viie võidu peal, mistõttu oli tänane kaotus Kalevile edasipääsulootusi silmas pidades väga valus hoop.