Ootamatult ilmnenud seljamure tõttu pidi Eesti neljapaat loobuma viimasest MK-etapist, Leedus Trakais peetud võistlusel istus Allar Raja asemel paadis Sten-Erik Anderson. Raja selg on siiski tasapisi paranenud ja mehe kergeks üllatuseks pidas vastu ka teisipäevase tugeva lõigutrenni. Viimase olümpiaeelse kontrollstardi teeb neljapaat järgmisel nädalavahetusel Pärnus Eesti meistrivõistlustel, plaanis on võimeid võrrelda kaheksapaatidega.

Rio de Janeiros tuleb joonele kümme neljapaati, viimasena sai olümpiapileti Uus-Meremaa kvartett, kes asendab dopinguproovis libastunud Venemaad. "Tegelikult mul on venelastest kahju. Kui seda uudist kuulsin, arvasin kohe, et nad jäid vahele mingi eriti mõttetu ainega, millest mingit suurt kasu ei ole. Oligi – südamerohi Preductal,“ kommenteeris Raja, kes mõistab dopingu kasutamise hukka, kuid leiab, et kohati on üritatud juuksekarva pooleks ajada. "See paistab sportlase enda lohakusena, eriti veel, kuna antud aine oli aktuaalne Sotši olümpial ja sai laialdaselt tähelepanu. Kuid reeglid on kõigile võrdsed ning on ilmne, et antud olukorras on lahendus ainult üks."

Tegemist on alles eelmisest aastast täielikult keelatud ainete nimekirja pandud rohuga, mis sai saatuslikuks ka Eesti pikamaajooksja Nikolai Vedehinile. Aasta varem võis seda kasutada treeningute, aga mitte võistluste ajal.