Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley sai hakkama ilusa üllatusega, kui pärast poolfinaalseeria kaotatud avamängu (0:3) suutis kahel korral jagu saada tiitlikaitsjast Toursist (3:2 ja 3:0). Täna pandi jõuvahekorrad võõrsil paika numbritega 25:20, 25:20, 25:23. Temporündaja Ardo Kreek tegutses oivaliselt. Ta tõi 12 punkti, enamat ei saanud Pariisi meeskonnast kokku keegi, veel kolme mehe kontos oli samuti 12 silma. Eestlase kasutegur +9 oli matši parim. Kindlasti jääb ta eriti rahule viie blokipunktiga, aga ka rünnakuga – 11st 7 (64%)! Kui rusikareeglina ei ole temporündajad ehk keskblokeerijad kohtumise saatuse otsustajad, siis seekord sai Eesti koondise raudvara sellega hakkama.

Kahel viimasel hooajal finaalis kaotanud Pariisil on hea võimalus järgmisel laupäeval lõpuks meistriks tulla, finaalivastaseks on Sete. Põhiturniiri võitja Sete oli poolfinaalmängudes karikavõitja Ajacciost üle 3:1 ja 3:2. Tore on meenutada, et karikasarjas lülitas Sete’i konkurentsist välja esiliiga klubi Rennes’i Volley, kus pallivad Kert Toobal ja Martti Juhkami. Nemad olid juba varem kindlustanud koha esiliiga finaalis, laupäeval toimub ülimalt printsipiaalne kohtumine Nice’iga – kui Rennes võidab ja tõuseb meistriliigasse, on kõik imetore, kui kaotab, jääb peaeesmärk täitmata ning kogu eelnev võidukas hooaeg ei maksa suurt midagi.

Eesti võrkpall on esindatud ka naiste finaalmängus. Nimelt tuli Anna Kajalina klubi St Raphael poolfinaalseerias Pariisi naiskonna vastu välja kaotusseisust, võites teise mängu 3:1 ja kolmanda samuti 3:1. Kajalina tõi täna oma tiimi resultatiivseimana 18 punkti: 13 rünnakul, 4 serviga ja 1 blokiga. Finaalis ootab St Raphaeli põhiturniiri võitja Cannes.

Järgmisel laupäeval selguvad Pariisis ühe mängu põhjal nii meeste kui ka naiste meister ning ka esiliiga võitja ja Eesti võrkpallurid jooksevad platsile kõigis kolmes matšis.