Levadia poolkaitsja Karina Kesvatera sõnul on uue hooaja eel võistkonda lisandunud mitmeid noori mängijaid, kellel on tahtmine ennast tõestada ning, kes sunnivad ka vanemaid mängijaid veelgi enam pingutama. Miinimumeesmärgiks on ka sel aastal lõpetada kohaga poodiumil.

Levadia alustab uut hooaega 2. aprillil, kui Maarjamäe kunstmurustaadionil võõrustatakse Tartu SK 10 Premium naiskonda.

Eelmine hooaeg lõppes 3. kohaga, mille saavutasite tänu viimases mängus saadud võidule. Kui raskelt see koht tuli võrreldes eelnevate aastatega?
See oli meie jaoks üllatav, et me jäime kolmanda ja neljanda koha peale mängima, aga selle viimase mängu kohta ma ütleks, et see oli meie hooaja parim mäng võistkondlikud. Kõik olid väga rahul ja üllatunud, et kokkumäng tuli nii hästi välja. Me kõik jäime selle mänguga rahule, saime aru selle tähtsusest ja mängisime nagu võistkond. Seda magusam see kolmas koht oli, et see oli nii võitluslik. Eelmine aasta tuli see koht juba punktide pealt ja seal ei olnud ühte otsustavat mängu.

Kas see, et 3. ja 4. koha peale mängimine tuli üllatusena tähendas seda, et enne hooaega oli ambitsioon mängida kõrgematele kohtadele?
Ma arvan, et igaüks loodab seda igal hooajal, aga põhikonkurendiks me ikkagi arvestasime Florat. Me lootsime, et me saame neile vastu panna, aga hooaja keskel tekkisid erinevad vigastused ja mängud ka ei sujunud eriti. Seetõttu sattusimegi võitlema Tammekaga nende kohtade peale.

Millised muudatused koosseisus toimunud on?
Ära on läinud Imbi Hoop, kes liikus Nõmme Kaljusse. Võib olla on mõni lahkuja veel, aga see pole kindel. Juurde on tulnud päris palju mängijaid. Lisandunud on üks vene tüdruk, kes kahjuks läks põlveoperatsioonile ning esimesi mänge kaasa ei tee. Lisaks sellele on meil tulnud palju noori, kes on väga tublid. Olen rääkinud ka mõne noore mängijaga ja küsinud nende arvamust selle kohta, kuidas nad võistkonna ja tasemega rahul on. Nende sõnul on tempo kõrge ja nad on leidnud hea Levadia näol endale väga sobiva naiskonna. Noored on ka meile uut hingamist toonud. Vanade olijate puhul on see, et harjutakse ära konkurentsi puudumisega, aga noored tulevad ja tahavad ennast tõestada, et jõuda põhikoosseisu. Võistkonnasisene konkurents tõstab kindlasti meie taset.

Milliseid eesmärke endale uueks hooajaks seadnud olete?
Kuna meil on nii palju uusi mängijaid, siis arvan, et meie eesmärk hooajaks on ikkagi kolmas või teine koht. Nii palju, kui ma olen kuulnud, et palju Pärnu ja Flora trenni teevad võrreldes alumiste võistkondadega, siis reaalne on kolmas koht kätte saada. Muidugi proovida ka esimese kahe vastu saada, aga miinimum peaks ikkagi olema kolmas koht.

Kuidas hooaja ettevalmistus sujunud on? Olete saanud vormi kontrollida ka treeningmängudes?
Mängisime Floraga, kellel kaotasime ja pidasime ka kaks kohtumist Tallinna Kaleviga, millest üks jäi viiki ja ühe võitsime. Tegime kergejõustikuhallis üldfüüsilisi treeninguid ja saime ka saalis mängida. Rääkides mängijatest, siis on tuumik, kes käib kohal ja noored mängijad, kes tulevad ja tahavad teha. Ettevalmistuse kohapealt ütleks, et see on olnud isegi parem kui eelmine aasta. On toimunud muutus suhtumises ja trenni tullakse suurema tahtmisega, mis mõjutab ka võistkonna aurat. Treeningutel mängitakse olukorrad sajaprotsendiliselt lõpuni, mis on positiivne. Ütleks, et selle hooaja eel on rohkem positiivseid muutusi mängijate omavahelise suhtlemise poolest ja eks näeme, kuidas see mängudes väljendub.

Millist hooaega tabelikohtade seisukohast ennustad?
Lähen riski peale välja ja ütlen, et Flora võib esikoha võtta. Pärnu oleks teine ja meie tuleks kolmandaks. Neljanda koha peale jäävad vast võitlema Tammeka ja SK 10 Premium, Tallinna Kalev kuuendaks ning nende järel vastavalt Nõmme Kalju ja Noortekoondis.