Üllatuslikult seetõttu, et olümpiavõitja poeg ei olnud soosik. Noole rekord oli siiani 4.85, eakaaslane Sander Moldau on tänavu jagu saanud 5.11st. Paraku Moldau ei saanud täna Lasnamäe spordihallis hüppeid klappima ega ületanud algkõrgust 4.60. Nüüd tekkisid võimalused mitmel teiselgi.

Nool ületas ainsagi eksimuseta 4.70, 4.80, 4.90 ja 5.00. Siis palus ta tellingutele 5.12 ja oli selle ületamisele õige lähedal. 4.90st sai jagu veel kolm meest – isiklikku marki 10 sentimeetri võrra kergitanud mitmevõistleja Janek Õiglane ning ta ametivennad Kristjan Rosenberg ja Ramo Kask. Katsete põhjal kuulus hõbe Õiglasele ja pronks Rosenbergile.

Isa juhendamisel harjutav Nool teadis, et on viieks meetriks võimeline, kuid kuna on vahepeal olnud kimpus haigustega ja juunioride Eesti meistrivõistlustel jäi hiljuti nullile, siis polnud võistluse eel eriliseks enesekindluseks põhjust. „Tiitel on muidugi hea, aga see tuli tänu asjaolude kokkulangemisele. Moldau ebaõnnestus täna,“ tunnistas viie-meetri-klubisse jõudnud noor Nool. „Hea, et viis meetrit ära tuli.
Enne oli selline hobikorras tegemine, nüüd jõudsin Eesti tippude hulka.“

5.12 oleks tähendanud kahte kärbest ühe hoobiga – Eesti hooaja tippmarki ja juunioride MM-normi (5.10). Noole katsed olid lubavad, hüpetel lennukust jagus. Kas pisut jäi teivas nende kõrguste püüdmiseks pehmeks? „Mitte teivas ei jäänud pehmeks, vaid pigem ise väsisin ära,“ tõdes Nool, kes just viimastel aastatel on kõvasti arenenud. Mullu jäi ta parimaks tulemuseks 4.80, aasta varem veel alles 4.02.

Kümnevõistleja Erki Nool sai oma trumpalal jagu 5.60st. 17aastaselt oli ta margiks 5.00 ja 18aastaselt 5.20.

Muide, ka teisegi olümpiavõitja lapsed krooniti täna meistriks. Eesti kolmikhüppe rekordimehe Jaak Uudmäe tütar Merilyn võitis naiste kolmikhüppe 13.13ga, juba aastaid mitte tõsiselt treenivale 35aastasele Jaanus Uudmäele piisas järjekordseks tiitliks 15.75st.

Robin Noole katsed:


Robin Nool

Robin Nool.

Erki Nool jagab Robinile õpetust.

Robin Nool.

Robin ja Erki Nool.