Esmased uuringut tehti Valgas, kuid seejärel suunati Oja juba Tartusse. Südameuuringud ja koormustest näitasid, et tegemist on südame ülekoormusega. Arstid keelasid Ojal spordiga tegelemise esialgu kuuks ajaks, seejärel tehakse südamele uued uuringud.

"Valusid südame piirkonnas pole mul olnud, aga Raplaga mängus tekkis ebamugavustunne, mis häiris öö otsa. Meil oli kaks mängu järjest ja võib olla on tegu halbade asjade kokkulangemisega. Trenni olen kogu aeg suurte koormustega teinud, ei usu, et uue treeneri tulekuga oleksin trennis end ära tapnud. Pigem olen see mees, kes teeb individuaaltreeninguid veel juurde," rääkis Oja Delfile.

Sunnitud mängupausi pikkust Oja prognoosida ei tahtnud. "Meile on iga mäng ja iga mees väga tähtis, kahju, et pean nüüd päris pikalt kõrvaltvaataja olema. Üritan säilitada positiivsust ning loodan sel hooajal, hiljemalt play-off mängudeks tagasi olla," lisas 25aastane tartlane, kel oli südame ülekoormusega kergemaid probleeme ka paar hooaega tagasi.

Valga eest on Timo Oja tänavusel meistriliiga hooajal väljakul käinud 15 kohtumises. Mänguaega jagus keskmiselt 25 minutit ning punkte kogunes 11,5. Valga Maks&Moorits hoiab turniiritabelis hetkel 5. kohta, kuid ühe põhimängija väljalangemine teeb selle koha hoidmise keeruliseks. Meeskonna mänedžeri Antti Vasara sõnul pole välistatud, et Oja positsioonile tuuakse uus mängija.