Ploomipuu läks meeste 100 m seliliujumises finaali parima ajaga (1.02,02).

Konkurents tõotas tulla äärmiselt tihe, sest kolmele medalile oli vähemalt 6 pretendenti.

Algusest lõpuni juhtis võistlust Brasiilia imeujuja Andre Brasil, kes uue maailmarekordiga 1.00,55 võitis nende võistluste kuuenda medali.

Distantsi esimesel poolel Kardo Ploomipuu medalikonkurentsi ei küündinud, sest start oli olnud tagasihoidlik, seda paremasse hoogu läks ta teisel basseinipikkusel. Liidritegrupp sai kinni püütud, sest Kardo läbis viimased 50 meetrit koguni 0,8 sekundit kiiremini kui konkurendid (30,65).

Võitjas ei olnud kahtlust - ligi kehapikkusega oli eest pääsenud Andre Brasil, koguni kolm kätt puudutasid finišiseina üheaegselt, võrdse ajaga 1.01,29 said hõbemedali Benoit Huot (Kanada) ja Ploomipuu, kes tegi oma selle hooaja parima ujumise. Pekingi olümpiavõitja Justin Zook (USA) jäi 1:01.59-ga hoopis medalita.
 
Ploomipuu: "Ega start minu kohta nii halb ei olnudki, lihtsalt teised olid väga kiired. Suutsin lõpuni pingutada ja see oli kõige tähtsam. Mitmes ma olin, seda nägin alles tabloolt. Muidugi olen teise kohaga väga rahul!"

Treener Õnne Pollisinski: "Üldiselt võib rahule jääda, aga alati on, mille kallal norida, aga see, et ta suutis ennast viimasel 50 meetril kokku võtta ja lõpuni punnitada, see on super!"