Portugali ja Ghana kohtumine algas agressiivselt - mõlemad riigid vajasid võitu, et edasi pääseda (sealjuures lootes faktile, et Saksamaa alistab USA), Portugal veel väga suurt võitu.

Juba mängu avaminutitel lõi Real Madridis klubijalgpalli mängiv Cristiano Ronaldo kaugelt latti. Avapoolaja keskel oli Ronaldol veel üks hiilgav võimalus, kuid Ghana väravavaht Dauda seisis omal kohal. Sellele järgnenud üliohtlikul Ghana kontrarünnakul tegi MM-i ühe parima pääste Portugali väravavaht Beto, kes tõrjus jalaga Asamoah Gyani ürituse.

31. minutil saabus päästehetk. Portugali mängija antud tsenderduse vasakult poolt lõi oma väravasse efektselt John Boye. Balotelli oleks sellise värava üle uhkust tundnud, Boye käärlöök oli esmaklassiline, ehkki vale värava poole suunatud. Avapoolaega Portugalile, 1:0.

Ghana teadis, et peab teisel poolajal pingutama, kui tahab edasi pääseda, sest paralleelselt toimunud USA-Saksamaa mängus oli seis 0:0. Seda kuni 55. minutini, mil Thomas Müller lõi enda üheksandas MM-mängus üheksanda värava. Rohkem sealses kohtumises väravaid ei löödudki, ehkki USA-l avanes lõpuminutitel paar head võimalust.

Oma koondisest Kevin-Prince Boatengi ja Sulley Muntari minema saatnud Ghana ründas järjest enam ja lõpuks päädis see tulemusega. 57. minutil skooris Gyan, kellest kerkis Aafrika mandri läbi aegade kõige resultatiivsem ründaja MM-turniiridel (6 väravat).

Ghanal oli hea šanss lüüa ära koheselt ka teine värav, kuid Majeed Waris ei suutnud täiesti vabalt positsioonilt palli värava suunas lüüa. Portugali vihased mehed püsisid viigiga mängus.

80. minutil saabus Ronaldo tähetund. Juba teab-mitmekümnendast-löögist läks üks lõpuks sisse, kui Ghana kaitseliin ja väravavaht tõrjusid palli enda puuri ees Ronaldo jalge ette.

Portugalil jäi lõpuks ajast ja õnnest puudu, et edasi pääseda. Ronaldol avanes küll mitu head võimalust lõpuminutitel, kuib tabloole jäi seis 2:1.

G-alagrupi lõplik seis:

Saksamaa 7 punkti (väravate vahe 7:2)

USA 4 punkti (väravate vahe 4:4)

Portugal 4 punkti (väravate vahe 4:7)

Ghana 1 punkt (4:6)