EM-valikturniiri B-grupis kahe võiduga startinud Poola esinduse peatreener Piotr Langosz on teinud Eesti koondise kontrollkohtumisi Rootsiga ja laupäevast EM-mängu Austriaga uurides järelduse, et väljakuperemeeste söödurohket koostööd saab rikkuda üksnes ennastohverdava kaitsega.

«Koondises on viis uut liiget ja me pole mõne ühistreeninguga jõudnud rünnakujoonist hästi omandada,» ütles Langosz. «Edule võime loota vaid siis, kui rassime kaitses iga sekund nii, nagu jaksame.»

Poola pürib finaalturniirile

Poola koondise tuntumad tegijad on 208 cm pikkune Adam Wojcik ja Maciej Zielinski meistrivõistluste liidermeeskonnast Wroclawi Zepterist ning 206ne Tomasz Jankowski Wloclaweki Anwilist. Vaid kolm pallurit on alla kahe meetri.

Pikakasvuline meeskond annab Langoszi sõnul nimetamisväärse eelise. Ta märkis, et kümmekond sentimeetrit sihvakama kaitsja vastu on ründajal väga raske viskeks valmistuda.

«Wojcik tegutseb äärel, 201ne Radoslaw Hyzy suudab mängida tagaliinis,» kirjeldas ta. «Läinudsuvise EMi finaalturniiril veendusin, kui kasulik on pikk koosseis - Euroopa meistriks kroonitud Itaalia mängujuht Andrea Meneghin on 200- ja ääreründaja Gregor Fucka 215-sentimeetrine.»