Reedel kogunevad Tallinnasse ligi 40 pro-klassi võistlejat Eestist, Lätist, Soomest, Rootsist ja Norrast, et maha pidada järjekordne Põhja-Euroopa driftisarja (NEZ) etapp. NEZi esimene etapp toimus Rootsis, kus koduraja eeliseid kasutasid ära rootslased ning hõivasid kõik poodiumikohad. Hooaja liider pärast esimest etappi on Alexander Granlund. Teisel ja kolmandal kohal on Jens Stark Junttila ja Kim Fors. Rootsi etapil osales ka kaks Eesti driftijat – Tõnis Kipper ja Kristjan Salmre, kes jõudsid välja 16 ja 8 parema sekka.

"Kuna järgmine etapp toimub meie koduhoovis, siis saab kogu meie pro-klass sellest osa võtta. Filtri teele üles seatav rada on kõigile uus, seega meie sõitjail koduraja eelist pole, aga kindlasti annavad nad endast parima, et seekordne võit Eestisse jääks," kommenteeris võistluste peakorraldaja Marko Opmann.

Filtri teel peetav võistlus on ühendatud ka Eesti drifti meistrivõistlustega. Etapp on pro-klassile hooaja viimaseks ning trügimine meistritiitlile on väga pingeline. Praegu, enne viimast etappi hoiab liidrikohta valitsev meister Taavi Toomara, aga vaid 9 punkti vähem on kogunud noor driftija Harold Valdma, kes seda meistritiitlit väga ihaldab. Terad eralduvad sõkaldest just Tallinna etapil. Hooaja punktitabelis hoiavad praegu kolmandat ja neljandat kohta Henri Puhmas ja Martin Vaga. Seisud on tasavägised ning milleski ei saa ükski sõitja veel kindel olla.

Esmakordselt on Eesti driftiradadele oodata naisvõistlejaid, kel on oma eraldi arvestus uues sarjas Nordic Ladies Drift Leage. "Naidriftijaid ei ole palju, aga paljudes riikides siiski üks-kaks neid siiski on. Baltimaade edukaim naisdrifija lätlanna Kristena Stanevica püüab neid kõiki korraga rajale saada, et omavahel mõõtu võtta. Tavaliselt võistlevad naised meeste seas, sest oma riigi meistrivõistluste arvestuses ei ole naisi piisavalt, et neile eraldi arvestust teha," selgitas Opmann. Eesti driftimaastikul on siiani vaid üks naisdriftija, kelleks on endine kiirendusvõistleja Marje Salumets.

Kuna võistlus toimub linnatänaval, siis parkimisvõimalused pealtvaatajaile on piiratud. Korraldajad paluvad võimalusel kohale tulla ühistranspordiga, et tagada liiklussujuvus piirkonnas. Driftimine on ala, kus ilmaoludel ei ole tähtsust ehk võistlus toimub iga ilmaga.

Programm:

Reede, 22. august

17.30-19.40 treeningsõidud
20.00-21.30 kvalifikatsioonisõidud

Laupäev, 23. august

11.00 avatakse väravad pealtvaatajaile, tandemtreeningud
13.10-13.45 võistlejate koosolek
14.00-14.30 võistlejate tutvustus
14.45 Nordic Ladies Drift Leage tandemsõidud
15.45 NEZ ja Eesti meistrivõistluste tandemsõidud
19.00 autasustamine
23.30 pidu ööklubis Teater