Avakatsel heidetud 61.07 andis toitu neile vinguviiulitele, kes leiavad, et 37aastane olümpiavõitja peaks karjäärile joone alla tõmbama. Kui teisel katsel heidetud oma hooaja tippmargiga sulges Kanter kriitikute suu – mul on veel viimane sõna ütlemata!

Kvalifikatsiooninormist 64.00 sai A-grupis jagu hispaanlane Loiz Maikel Martinez (66.00), rootslane Daniel Stahl (65.78), ungarlane Zoltan Kövago (65.21), sakslane Christoph Harting (65.09).

B-grupis rõõmustas eestlasi Martin Kupper, kes avakatsel saatis kahekilose "taldriku" 64.23 meetri kaugusele ja sai samuti lõppvõistlusele.

Kettaheite protokoll. Allpool on Kanteri kommentaarid.

Kettaheite protokoll.

„Heited olid koledad. Tingimused väga rõõmu ei teinud, ma pole väga hea tuuleheitja olnud, see pigem soosis paljusid teisi, eriti üllatajaid, kes näitasid väga häid tulemusi,“ kommenteeris Kanter. „Kuigi katsed olid krobelised, olen rahul, et kindlalt teisel katsel edasi pääsesin. Tuules on selles mõttes väga ohtlik ketast üles tõsta, sul peab olema väga hea tehnika. Mõned katsed läksid väga kõrgele ja tulid kohe alla. Madalale heites lendab igal juhul ketas kiiremini.“

Mis saab lõppvõistlusest? „Usun, et teisest grupist tuleb ka turvaliselt normitäitjaid, kes heidavad üle 65 meetri. Staadionil see kindlasti enam reaalne ei ole, sest seal on tuulega, nagu ta on. Kindlasti tänases valguses tundub, et kui ikkagi sellist tuult ei ole, siis medali hind on 65.50. Täna said sellest päris paljud mehed üle, aga seal äkki ei saa. Kupperile peaksid tänased olud soodsad olema, korraliku heitega saab ta edasi. Ega meil ülearu rõõmu pole Eestil olnud, heitjad on alati meie trump olnud - kui me Kupperiga kahekesi finaalis oleme, siis on kõik ikka hästi!“