Nimelt läheb Loskutov rajale mõttega purustada kümne aasta vanune Aivar Tsarski Eesti poolmaratoni tippmark. Tänane Eesti suursaadik Leedus Tsarski läbis 1990. aastal Stockholmis selle distantsi ajaga 1:04.15.

"Minu jaoks on Tallinna Sügisjooks väga tähtis osa olümpiaettevalmistusest. Poolmaraton sobib kuu enne olümpiastarti minu plaanidesse ideaalselt. Ja loomulikult tahan Eesti tippmarki enda nimele saada," tunnistas Eesti maratonitippmargi 2:12.37 valdaja Loskutov.

Kogu ülejäänud Eesti tippjooksjate paremik tuleb samuti pühapäeva hommikul Rocca al Mare Kaubanduskeskuse juurde, et erinevatel distantsidel konkureerida. Osalejate nimistus on nii Toomas Tarm, Vjatseslav Koshelev, Risto Ütsmüts kui Margus Pirksaar. Ainsa "iluveana" jääb eemale Itaalias vigastust raviv Eesti parim naisjooksja Jane Salumäe.

Tallinna Kalevi korvpallimeeskond osaleb täies koosseisus

Tallinna Sügisjooksu võtab jalge alla ka kogu Tallinna Kalevi korvpallimeeskond. Peatreener Üllar Kerde: "Saadan 10 kilomeetri rajale 13 mängijat, teiste seas ka värskelt Kaleviga uue lepingu sõlminud USA keskmängija Gerald Eakeri. Antud treeningperioodil käime nii või teisiti metsas pikki jooksuotsi tegemas, nii arvangi, et vahelduseks kulub sellise mõnusa võistlusmomendi loomine marjaks ära — kui mõned naisterahvad ikka mööda tuhisevad, siis peaks ju eneseuhkus veidi sundima tempot lisama," naeris Kerde. "Tegelikult muidugi peavad mängijad jälgima oma pulssi ning jooksma oma tempos, seega mingit omavahelist võistlust meil ei toimu," lisas Kalevi ja Eesti koondise peatreener tõsinedes.

Tallinna Sügisjooks toimub pühapäeval, 3. septembril 2000. aastal. Start 21,1 ja 10 km distantsidele kell 12.30 ja 5 km (ilma ajavõtuta) distantsile kell 12.50. Lähe antakse Rocca al Mare Kaubanduskeskuse esiselt. 21,1 km distantsil selgitatakse samas Eesti meistrid poolmaratonis. Stardi/finishipaik avatakse ja ürituste programm algab juba kell 10.00.