Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul tõi möödunud hooaeg palju positiivseid üllatusi. “Eesti ratsasportlased tõid välisvõistlustelt palju auhinnalisi kohti ning meil avanes võimalus korraldada näiteks sellist maailmas kõrgelt hinnatud võistlust nagu Rahvuste karikas,” rääkis Nõmmoja.

“Ehk kõige enam rõõmustab talendikate noorte pealekasv, mis sunnib ka seeniore veelgi rohkem pingutama. Samuti tooksin eraldi välja ratsutamise kui spordiala jätkuva populaarsuse tõusu, seda nii harrastajate arvu kui lihtsalt võistluste publiku kasvu näol,” lisas ta.

Parim noor takistussõidus oli Jüri Sokolovski, parim juunior Katrin Pill. Möödunud hooaja edukaimaks sportlaseks poniklassi takistus- ja koolisõidus valiti Karin Karma ning rännakus Kristina Raudnagel.

2004. aasta parimaks nooreks koolisõidus osutus Helis Naeris ning juunioriks Maarja Sau. Kolmevõistluses oli eelmisel hooajal noorteklassis parim Paul Argus, juuniorideklassis Joosep Tikk ning poniklassis Kaja Tuisk. Edukaim noorte- ja juuniorideklassi sportlane rännakus oli Taavet Tikk.

Möödunud hooajal esmakordselt käivitunud klubide edetabeli võitja oli ratsaklubi Kuldne Kabi, parimaks uueks klubiks loeti ratsaspordiklubi Oxford. Aktiivseimaks rahvusliku võistluse korraldajaks valiti Hiiumaa RSK ja Jaanus Berkmann.