Koponenil on klubiga kehtiv leping kuni järgmise suveni, ent see sisaldab ka NBA-sse siirdumise võimalust. Nimelt osutus soomlane 2007. aasta draftis valituks ning mõne klubi huvi korral saaks ta ookeani taha õnne proovima minna. Tema mängijaõigused kuuluvad hetkel Dallas Mavericksile.

Koponeni sõnul sõltub NBA-sse minek kahest faktorist - palgast ja mänguajast. Et praegu paistavad mõlema osas paremad väljavaated olevat Venemaal, ei pea tagamängija ookeani taha siirdumist kuigi reaalseks.

"Mul on Euroopas hea seis. Nagu mu sõbrad ütlevad: otsid kaupluses kassapidajana tööd ning pead otsustama, kas lähed kolm korda kõrgema palgaga Alepasse (odav toidupood) või kolm korda madalama palgaga Stockmanni, kus on samas veidi lahedam töökeskkond.... Selliseid mõttekohti jagub alati," toob Koponen interjvjuus Ylele võrdluse.

"Aga kõik ei ole ka alati rahas kinni. Teine pool on roll meeskonnas. Aga NBA-s käivad need kaks asja tihtipeale käsikäes. Kui klubi tahab panustada, siis tekib muidugi võimalusi ka enda näitamiseks. Eks vaatame, mis juhtub."

Koponen on saanud NBA-st mõningaid pakkumisi, ent mitte taolisi, mille nimel tasuks Euroopa tolm jalge alt pühkida.

"Kui vaatame eelmist suve, siis toona ei tehtud mulle sellist pakkumist, et oleksin tahtnud minna. Raske on ka lõppenud hooaja järel näha, et selline pakkumine võiks tulla. Samas ei või kunagi teada, mis elu toob. See, kuhu keegi mängija siirdub, sõltub nii paljudest nüanssidest," lisab ilmselt Himkis oma viiendat hooaega alustav Koponen.

28-aastane Koponen lööb hoolimata pisivigastustest ning tõsiasjast, et valikmänge tänavu Soome ei pea, kaasa ka koondise suvistes mängudes, kus võõrustatakse Belgiat, Saksamaad ja Rootsit.