Sõudjate näide – Eestis leidub terasest mehi
Sõudmises pehmod läbi ei löö – tähtsates startides on vaja end pildituks sõita. Nii, et piimhape juusteotstest välja pressib ja terve keha valu all kannatab. Eesti mehed Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja seda oskavad. Üheskoos võideti Saksamaa ja Austraalia järel pronksmedal. Eestis ja Brasiilias võis pidu alata.

„Kui keegi jätaks sporditee pooleli, võiks ta nüüd karjääriga rahul olla,“ võttis Jämsä olümpiamedali kaalukuse ühe lausega kokku. Neljal mehel oli siiani kokku 33 medalit, nüüd saadi juurde neli erilist autasu, vaid Tõnu Endrekson oli kaheksa aastat tagasi koos Jüri Jaansoniga võitnud Pekingis olümpiahõbeda.

Jämsä vaatas julgelt juba 2020. aasta Tokyo olümpia poole. „Ma 100 protsenti seda veel ei ütle, aga usun, et võin sinna jõuda. Tundub, et mõni asi läheb aastatega isegi paremaks,“ lausus Jämsä.

Epeenaiskonna medalita jäämine valmistas esmapilgul suure pettumuse, kuid võistlust analüüsides, tuleb tõdeda, et seekord oli neljas koht lagi. Naiskond koosseisus Erika Kirpu, Irina Embrich, Julia Beljajeva ja (varuvõistleja) Kristina Kuusk toetus suuresti suurte kogemustega Embrichile, kaaslannadel polnud parim päev.

Enda vehklemisega oli Embrich rahul, kuid lisas, et naiskond võidab, naiskond kaotab. „Tavaliselt on nii, et kui ühel ei lähe, toovad teised kastanist tulest. Täna aga koostöö ei sujunud kahjuks. Kaaslased ei näidanud maksimaalset vehklemist. Raske on võita, kui kaks ära vajuvad. Ilmselt kõrbesime läbi.“

Järgmist võimalust peab Eesti naiskond ootama koguni kaheksa aastat. Tokyo olümpial epeenaiskondade võistlust kavas ei ole.

Karpak ebaõnnestus
Finn klassi purjetaja Dennis Karpak leppis viiendas sõidus 23. ehk viimase kohaga ning langes kokkuvõttes kahe koha võrra 20ndaks. Purjelaudur Ingrid Puusta lõpetas RS:X klassi seitsmenda sõidu 9. kohal ja 8. sõidu 18ndana. Kokkuvõttes on ta 12.

Tolmofil võidulootust polnud
Oma viimasel olümpial osalev Kati Tolmff kaotas Rio olümpia sulgpalliturniiri avamängus tailannale Ratchanok Intanonile 14:21 ja 13:21. 2013. aasta maailmameister ja maailma edetabelis neljandat kohta hoidev Intanon domineeris kohtumist algusest lõpuni. Täna mängib Tolmoff Hongkongi esindaja Pui Yin Yipiga.

Minaškin lootis enamat
Judoka Grigori Minaškin (kuni 100 kg) piirdus ühe matšiga, kui kaotas tugevale kasahhile Maksim Rakovile. Kuigi ühtegi võtet matši jooksul ei tehtud, sai 25-aastane olümpiadebütant kaotuse, sest talle anti kohtunike poolt kolm hoiatust, samas kui 2009. aasta maailmameister teenis kaks hoiatust.
Minaškin tunnistas, et lootis enamat, kuid selline on kord elu...

Michael Phelps, mida sa teed!?
Fenomenaalne USA ujuja Michael Phelps jätkab Rio olümpiabasseinis omas rütmis. 200 meetri kompleksujumises võitis ta oma karjääri 22. olümpiakulla ja 26. medali. Tegemist on igas mõttes Suure Mehega!

Heas hoos Leedu püsib medalikursil
Eesti korvpallureid Rio olümpial pole, kaasa saame elada aga leedulastele. B-grupis jätkab ainsana täiseduga Leedu, kes alistas põnevas duellis Argentina 81:73. Hispaania oli raskustes Nigeeriaga, kuid pani siiski lõpus oma paremuse maksma 96:87. Horvaatia lõi Brasiiliat 80:76.

B-alagrupi seis kolme vooru järel: Leedu (3 võitu), Argentina (2), Horvaatia (2), Brasiilia (1), Hispaania (1), Nigeeria (0). A-grupis on ainsana täisedu USA-l, järgnevad Austraalia (2), Prantsusmaa (2), Serbia (1), Venetsueela (1) ja Hiina (0).

Keenialased, kas mõistus jäi koju?
Rio olümpiamängudel on järjekordselt dopinguskandaali sattunud Keenia kergejõustikukoondis. Nimelt jäi üks keenialasest treener vahele sellega, et üritas sportlast teeseldes dopinguproovi anda. John Anzrah oli juba dopinguproovis erinevatele dokumentidele allkirjad andnud, kui pettus avastati. Veel pole selge, millist sportlast Anzrah "esindas". Karistus oli kiire – kojusõit!
Varem on veel üks Keenia kergejõustikukoondisega seotud isik olümpialt koju saadetud – mänedžer Michael Rotich visati Riost välja, kuna lubas 10 000 naela eest treenereid dopinguküttide eest hoiatada.

Neymar ja Brasiilia jäid ellu
Kujutate ette, mis juhtunuks, kui Brasiilia jalgpallikoondis poleks alagrupist edasi pääsenud? Üleriiklikku katastroofi siiski ei juhtunud ning turniiri kahe kahvatu viigiga alustanud sambamaa pallurid alistasid alagrupi viimases voorus veenvalt Taani 4:0.

Veerandfinaalpaarid: Portugal – Saksamaa, Nigeeria – Taani, Korea – Honduras, Brasiilia – Colombia.