12 olümpiamängudele pääsenud hokikoondist tõmbasid pühapäeval alagrupimängudele joone alla. Kuna kõik tiimid jätkavad ka play-off'is, siis seni ülemäära suurt pinget õhus veel ei olnud. Teisipäevast muutuvad mängud juba tõsiseks ja edaspidi sõidavad kaotajad koju.

Senise turniiri käigus on ekspertidele parima mulje jätnud venelaste koondis. Avamängus jäid Olümpiasportlased Venemaalt küll Slovakkiale 2 : 3 seisuga alla, kuid seejärel saadi oma masinavärk tööle ja tagati B-alagrupi võiduga otsepääs veerandfinaali.

Venelastel on ette näidata turniiri kõige suuremad staarid Ilja Kovaltšuk ja Pavel Datšjuk. Pealegi on nende koosseis moodustatud sisuliselt ainult kahe tiimi mängijatest (Moskva CSKA ja Peterburi SKA, lisaks kaks mängijat Magnitogorski Metallurgist) ehk nad võivad võrreldes konkurentidega loota parimale üksteisemõistmisele.

Alagruppide võitjatena said otse kaheksa parema sekka veel Tšehhi ja Rootsi. Rootslased alistasid seejuures otsustavas mängus oma suure rivaali Soome 3 : 1. Alagruppide parima teise koha tiimina jõudis veerandfinaali veel Kanada, kelle jaks käis viimati 4 : 0 üle Lõuna-Koreast. Otse kaheksa sekka jõudnud koondised tulevad taas väljakule kolmapäeval.

Venelased võivad edasise turniiritabeliga igati rahul olla. Veerandfinaalis tuleb neile vastu Sloveenia ja Norra duelli võitja. Võimalik poolfinaalivastane oleks USA, Slovakkia ja Tšehhi triost.

Teine soosik Kanada saab veerandfinaaliks vastase Soome ja Lõuna-Korea paarist. Rootsi peab aga mängima Šveitsi-Saksamaa duelli võitjaga. Sellest kuuikust tuleb seega teine finalist.

JÄÄHOKI

Kaheksandikfinaalide paarid: Šveits – Saksamaa, Soome – Lõuna-Korea, Sloveenia – Norra, USA – Slovakkia.

Otse veerandfinaalidesse pääsesid: Rootsi, Kanada, Olümpiasportlased Venemaalt ja Tšehhi.