Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektori Raul Olle sõnul on Otepää MK-le saabuvate sportlaste nimekiri muljetavaldav. Andrus Veerpalu ja Jaak Mae on tema sõnul võimelised sõitma esikümnesse.

Andrus ja Jaak panevad ennast proovile oma põhialal 15 km eraldistardist klassikalises tehnikas. Kodune jõuproov on suurepäraseks ettevalmistuseks selle talve tippsündmusele - Oslo maailmameistrivõistlustele.

Tiitlivõistluste medalimeeste Andrus Veerpalu ja Jaak Mae kõrval stardivad Kaspar Kokk, Algo Kärp ja Aivar Rehemaa. Noorema generatsiooni meestest tuleb starti Raido Ränkel. Hiljuti suusavahetusega sõidus Eesti meistriks kroonitud Eeri Vahtra ning Karel Tammjärv osalevad sprindivõistlusel.

Eesti sprinterid on Otepääl rivis täies koosseisus. Tšehhis Libereci MK-etapil 8. koha saanud Timo Simonlatser, lisaks Peeter Kümmel, Anti Saarepuu ja Kein Einaste.

Tulist heitlust on oodata ka naiste hulgas. Kahekordne olümpiavõitja Marit Björgen, kes on olnud käesoleval hooajal suurepärases hoos, tahab kindlasti võidelda kõige kõrgemate kohtade eest. Sellel aastal kahekordseks Tour de Ski võitjaks kroonitud Justyna Kowalczyk soovib oma eelmise aasta Otepää triumfi kahtlemata korrata. Eestlastest asub starti Laura Rohtla. Sprindivõistlusel panevad ennast proovile Kaija Udras, Laura Rohtla, Piret Pormeister ja Triin Ojaste.

Võistlused avatakse traditsiooniliselt juba reedel. Laupäeval on kavas naiste 10 km ja meeste 15 km distants eraldistardist klassikalises tehnikas. Pühapäeval võtavad mõõtu sprinterid.

Viessmann FIS World Cup Cross-Country Otepää etapp toimub 22.-23. jaanuaril Tehvandi Spordikeskuses.