"Olen üllatunud! Juba finaalvõistlusele pääsemine oli mulle suur saavutus. Ma ei mõelnud medalist enne võistlust. Tahtsin vaid nautida finaali õhkkonda ja teha hea tulemus," ütles Walcott Yle vahendusel.

Walcottile polnud olümpiakuld esimene tiitlivõit sel aastal. Kuu varem oli ta kroonitud juunioride maailmameistriks. Enne olümpiafinaali oli nooruki isiklik rekord 82.83.

Eilsel lõppvõistlusel õnnestus Walcottil oma tipptulemust parandada kaks korda. Pea kahemeetrine rekordiparandus (84.58) tõi kulla, hõbeda võitis ukrainlane Oleksandr Pjatnitsa vaid seitse sentimeetrit nõrgema tulemusega. Esikolmik koosnes üllatusmeestest - pronksi sai Soome eeldatav kolmas number Antti Ruuskanen 84 meetri pikkuse odakaarega. Küllaltki tagasihoidliku tasemega finaali suursoosikud Viteslav Vesely, Tero Pitkämäki ja Andreas Thorkildsen pidid leppima kohtadega neljandast kuuendani.

Trinidad ja Tobago on tuntud sprindimaa. Kuidas on võimalik aga see, et olümpiakuld võideti ka odaviskes?

"Ma pole sprinteri tüüpi. Proovisin esialgu ka kolmikhüpet, aga siis leidsin selle õige, odaviske," rääkis Walcott 2009. aastal odaviskeni jõudmisest.

Walcotti viskekätt on mehe enda sõnul teinud tugevamaks ka kriketi mängimine.