HISPAANIA - IIRIMAA 4:0 (1:0)

4. Fernando Torres

Pallivaldamise protsent esimesel poolajal Hispaania kasuks 62-38. Löögid väravapostide vahele 10-2. Iirlaste värava all käis kohati hirmus tulevärk.

49. David Silva
70. Fernando Torres
83. Cesc Fàbregas

Pallivaldamise protsent lõpuks hispaanlastele 66-34, löögid väravaraamidesse 20-4. Totaalne ülekaal.

Algkoosseisud:

Hispaania: Casillas, Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba, Iniesta, Xavi, Alonso, Busquets, Silva, Torres. Peatreener Vicente Del Bosque.

Iirimaa: Given, St Ledger, Ward, O'Shea, Dunne, Whelan, McGeady, Andrews, Duff, Keane, Cox. Peatreener Giovanni Trapattoni.

Eelinfo:

Esimese vooru järel on C-grupi liider Horvaatia 3 punktiga, viiki teinud Hispaania ja Itaalia jagavad ühe punktiga teist kohta, Iirimaal on punktiarve võimalik avada täna, kuigi ajalugu soosib Gdanskis peetava mängu eel hispaanlasi. Omavahel on kohtutud 24 korda, millest 13 on võitnud hispaanlased, Iirimaal on võite vaid neli. Oma kaheksast viimasest suurturniiri kohtumisest on legendaarse Giovanni Trappattoni hoolealused võitnud vaid ühe mängu ja seegi oli juba kümne aasta tagusel MMil Lõuna-Koreas Saudi-Araabia vastu.

Peale esimest mängu on palju spekuleeritud, kas peatreener Vincente del Bosque peaks kaitsva mängustiiliga Iirimaa vastu lülitama algkoosseisu ka puhta ründaja. Teatavasti mängiti avakohtumises Itaalia vastu ilma tipuründajata, enim oli ründefaasis ees keskel näha ka värava löönud Cesc Fabregast, kes omadustelt on ikkagi poolkaitsja. Algkoosseisu ründesse pakutakse Fernando Torrest või Fernando Llorentet, aga pigem jääb algkoosseis siiski samaks mis avakohtumises.

Iirlaste peatreener Trapattoni lubas mängueelsel pressikonverentsil, et üks-kaks muudatust algkoosseisus võrreldes mänguga Horvaatia vastu ta ilmselt teeb. Ühe võimalusena võib täna algkooseisus alustada näiteks Sunderlandis suurepärase hooaja teinud ääremängija James McClean, kes esimeses kohtumises sootuks ilma mänguajata jäi. Ründes võib Kevin Doyle`i asemel olla täna aga Jonathan Walters. Seega mõtlemisainet treeneritele enne mängu jagub.