Lätlane sõidab proffide segavõistkonnas, kus kirjas veel teine lätlane Arvis Piziks, Peep Mikli ja prantslane Jacky Durand.

Andris Nauduzs osaleb ka neljapäeval kell 19.00 E.O.S. Tallinn GP võistluskeskuses, Metropoli hotellis peetaval võistluste ametlikul pressikonverentsil, kus on võimalik sportlaselt endalt küsida, mis tegelikult Giro’l toimus.

Lisaks sellele tutvustavad oma võistluseelseidmõtteid ja plaane tutvustavad ajakirjanikele Eesti omad staarid Jaan Kirsipuu, Lauri Aus, Erki Pütsep ning Janek Tombak.Vastu kavalusi saab küsida 2002. aasta võitja Oleg Grishkin’lt Venemaa rahvusmeeskonnast ning proffide segameeskonna esindajatelt Jacky Durand’lt, Arvis Piziks’lt.

Reede hommikul, kell 11 stardib u. 100 m pikkune võisteljate kolonn hotell Metropol eest, et läbida Vabaduse väljak ning suunduda Sõpruse pst. kaudu stardi-finishi linnakusse TTÜ peahoone ees, kus kell 13.00 annab teist aastat järjest stardi kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe. Numbri all 1 saab au startida eelmise aasta võitja, tänavu Venemaa koondise eest võistlev Oleg Grishkin.

Alates teisest ringist tekkivad elavnemised, kuna tulemas on rahalised vahefinishid, kus esimesena joone ületanule laekub 1000 Eesti krooni. Kokku on vahefinisheid 6: kolm stardi-finishi joonel ja kolm Nõmme keskuse tõusu lõpus. Vastavalt UCI reeglitele on auhinnafondi suuruseks nii Tallinnas, kui ka Tartus ~91 000 krooni, millest omakorda võitja saab 21 000 krooni rikkamaks. Auhinnaraha makstakse 25-le esimesele ratturile. Võistluste üheks võtmekohaks tõotab kujuneda Nõmme tõus, mis loob hulgaliselt lahtirebimise võimalusi. Pealtvaatajate üheks populaarsemaks kohaks on arvatavasti Nõmme suusasild, millelt on hea jälgida nii mäefinisheid, kui ka profitiimide meeskonnatööd. Samuti on muudatus meelepärane ka Tallinna võistluse suursoosikule Jaan Kirsipuule, kelle sõnul uus rada talle sobib.