Jalgpall teeb alanud nädalal Viasat Sport Balticu eetris avalöögi teisipäeval kell 21.35, kui algab otseülekanne Inglismaa jalgpallipealinnast Manchesterist, kus kohalik United võõrustab Meistrite liiga esimeses voorus Saksamaa klubi Leverkuseni Bayer 04.

Manchester Unitedi uue peatreeneri David Moyesi esimesed mängud Inglismaa kõrgliigas kulgesid eeldatult keeruliselt (praeguseks on kirjas kaks võitu, üks 0:0 viik ja kaotus Liverpoolile), ent nüüd ootab teda ees katsumus eurosarjas. Tegu on Moyesi jaoks suhteliselt tundmatu maaga, sest Evertoniga ta Meistrite liiga põhiturniirile kunagi ei jõudnud.

Kolmapäeval näitab Viasat Sport Baltic otseülekandes meistrite liiga kohtumist Marseille Olympique – Londoni Arsenal, keda võrreldes play-off’iga tugevdab Madridi Realist 50 miljoni naela eest ostetud Mesut Özil.

Viasat Sport Balticu jalgpallikommentaator Kalev Kruus on eetrisse naasvast meistrite liigast pehmelt öeldes vaimustuses: "Meistrite liiga on nagu kooliaasta algus lastele (neile, kes viitsivad koolis käia) – põnev ja natuke ei jõua ära oodata. Enamik Euroopa tippmeeskondasid on täiendanud ridu erinevate mängijatega, mis pakub kindlasti rohket arutelu, et kes kuhu sobib ja kes ei sobi.

Isiklikult ühtegi lemmikut ei ole, kuid kindlasti meeldib mulle Jose Mourinho liikumine tagasi Chelsea ridadesse ja samamoodi Gareth Bale’i mängimine Madridi Realis. Läks kuhu läks, aga selline mees peab mängima meistrite liigas. Sooviks, et Manchester City kolmandal katsel ikkagi saaks alagrupist edasi ja huvitav on näha, kuhu jõuab välja nende linnarivaal esimesel hooajal ilma Sir Alex Fergusonita.

Minu jaoks on alati huvitavad ka treenerite duellid ning esimest säherdust nägime Pep Guradiola ja Mourinho vahel juba UEFA superkarikafinaalis. Kui juba see finaal nauditava etenduse pakkus, siis ei saa aasta tulla igav. Seega head uut aastat kõigile!“

Meistrite liiga on ütlemata vahva, aga võimalik, et suurim maiuspala jõuab vaatajateni hoopis pühapäeval, kui kell 17.55 algab otseülekanne hooaja esimesest Manchesteri derbist City ja Unitedi vahel, kes vastavalt tunamullune ja mullune Inglismaa meister.

"Olen kommenteerinud mitmeid Manchesteri derbisid, millest eredaimatena on meeles Unitedi 2:1 võit 2011. aasta kevadel, kui võiduvärav sündis Wayne Rooney käärlöögist, ja City 6:1 võit sama aasta sügisel. Need kaks mängu tõestavad, et Manchesteri derbis võib juhtuda ükskõik mida," sõnab pühapäevase mängu kommentaator Ott Järvela.

Lisaks näitab Viasat Sport Baltic sel nädalal viitega järgmisi jalgpallikohtumisi: Swansea City - Liverpool, Inglismaa Premier League (esmaspäeval 23.55), Müncheni Bayern - Moskva CSKA, Meistrite liiga (kolmapäeval 23.45), FC Barcelona - Amsterdami Ajax, Meistrite liiga (neljapäeval 11.45) ning Rooma Lazio - Varssavi Legia, Euroopa liiga (neljapäeval 23.55). Legia ridadesse kuulub teatavasti Eesti koondise ründaja Henrik Ojamaa.

Viasat on osa Euroopa juhtivast meediagrupist Modern Times Group (MTG). MTG on suuraktsionär Venemaa juhtivamas sõltumatus telekanalis ning number üks kommertsraadiojaamade operaator Põhjamaades. Viasat Broadcasting on juhtiv tasuta ja tasuliste tele- ja raadiokanalite operaator Skandinaavias ja Baltimaades ning tegutseb lisaks ka Bulgaaria, Tšehhi, Ungari, Sloveenia, Venemaa, Ukraina jpt teleturgudel. Viasati meelelahutuskanaleid (nt TV1000, Viasat Sport Baltic, Viasat History HD, Viasat Nature) edastatakse enam kui 100 miljonile vaatajale 35 riigis. Spordikanal Viasat Sport Baltic edastab kõiki F1 etappe otseülekandes ja võistlusi kommenteerivad meie kohalikud spordikommentaatorid.