Tema treener Henn Põlluste: "Hästi maadles! Hästi võitles! Pani kõik endast välja, ei andnud järgi, pingutas lõpuni."

Parteris ei lasknud Nabi ennast rootslasel Johan Eurenil lahti kangutada - ei õnnestunud see ka kellelgi teisel. Põlluste sõnul on parteri kaitse varem alati Nabi üks nõrku külgi olnud. "Aga nüüd oleme sellega tööd teinud - kui suudad parteris ära kaitsta, on pool võitu käes."

Varem oli Nabi Eureniga Põlluste sõnul kohtunud kahel korral ja mõlemal korral alla jäänud.

Finaalis läheb ta nüüd vastamisi kuubalase Mijaín López Núñezega, kes on Põlluste sõnul väga raske vastane. "Kuubalane on hoopis teisest puust - teda loetakse juba aastaid absoluutseks maailma liidriks." Kuubalane on lisaks ka Pekingi olümpiavõitja.

"Heiki saab pingevabalt minna sellele matšile vastu," tähendas Põlluste finaali kohta, mis hakkab Eesti aja järgi kell 21.56. "Heikil on ka väike edu - tal on hea treenitus. Ta on nii nagu vana diiselmootor, mis siis kui käima saab, siis läheb edasi päris tugevalt."

Põlluste sõnul on Nabil vastasest vähem kaalu, kuid seejuures rohkem kiirust ja vastupidavust. "Suur lihas väsib ju kiiremini kui väike lihas."

Põlluste tunnistas, et kuna nüüd on kindel, et hoolealune vähemalt hõbemedali võidab, on süda rahul. "Nüüd võib pensionile minna," muheles ta. "Finaal on enne vaja ära teha, alla andma Heiki sinna ei lähe! Võimalusi on ikka, horoskoobi järgi on London Heiki õnnelinn. Kõik võib veel juhtuda."