Monaco tänavaraja pikkus on 3, 4 kilomeetrit ning kogu tegevus toimub selle mäepeale ehitatud linna tänavate rägastikus. Etapi pikkuseks on 78 ringi, mis teeb kilomeetrites umbes 262.

Tänavusel etapil on peafavoriidiks kindlasti neljakordne Monaco tshempion Michael Schumacher, kes on sel aastal oma Ferrariga olnud korduvalt kiirem, kui McLareni piloodid. Monaco on üks nendest radadest, mida kõik sõitjad kindlasti unistavad võita. Ayrton Senna on võitnud siin 6 ja Alain Prost 4 korda, mis viitab taas sellele, et siin rajal tulevad piloodi omadused kõige enam välja ning et seda rada valdavad perfektselt vaid väga vähesed mehed.

Eelmise aasta ajasõitudes sai esimese stardipositsiooni Mika Häkkinen, kellel seda kahjuks siiski ei õnnestunud täielikult ära kasutada ning Michael Schumacher tormas temast juba stardis mööda. Lisaks kehvale stardile vaevasid Häkkineni autot vedrustuse probleemid ning sõit lõppes Ferrari kaksikvõiduga ja Häkkinen pidi leppima Irvine`i järel kolmanda kohaga. Mika on siiski kahel järjestikusel aastal oma kodurajal teinud parima kvalifikatsiooni ning kiireima ringiaja ja 1998 võttis ta siit ka etapivõidu.

Monaco tänavaringrada nõuab palju downforce`i, ehk auto aerodünaamika poolt tekitatavat efekti, mis surub sõidukit vastu maad. Kurvid on siin aeglased ja väga kitsad ning kahel pool rada valitsevad betoon või metall barjäärid. Iga väiksemgi viga sellel rajal maksab pea kindlasti kogu sõidu ja seda sai oma nahal tunda ka Ayrton Senna, kellel õnnestus auto vigastada viimasel ringil ning kaotas sellega sõidu, mida ta pidevalt juhtis. Aeglaste kurvidega rada ühtlustab oluliselt autode kiirusomadusi ning siin sõltub tiibadest, rattakalletest, vedrustuse jäikusest ja paljudest teistest faktoritest palju rohkem, kui mootori võimsusest või auto lõppkiirusest. Seega võivad sel rajal tugevalt esineda ka keskmised ja miks mitte ka viimased tiimid. Lõpetajaid on selles sõidus tavaliselt vähe, nii et rahulik lõpuni tiirutamine võib tuua teinekord mõne punktigi.

Peamiseks edu tingimuseks sel rajal on hea kvalifikatsiooni koht ja seejärel muidugi hea start. Kuna sellel rajal on möödasõit praktiliselt võimatu, siis sõidu ajal võib kohta parandada vaid boksipeatus.

Eeldatavasti jätkub kahevõitlus Mika ja Michaeli vahel, kes on peamised pretendendid meistritiitlile. Kõvad tegijad on kindlasti Ralf Williamsil, Mika Salo Sauberil ja Jacques Villeneuve BARil, kui auto vastu peab. Salo on Monacos Arrowsiga tulnud neljandale kohale, kuigi selle auto kiirusomadused jätsid tugevalt soovida. Noorematele pilootidele saab sõit taas väga raske olema ning kui näiteks Button ruudulist lippu näeb oma autost vaadatuna, ilma et ta vahepeal teepeal seina oleks kraapinud, siis müts maha selle noore ja andeka piloodi ees!

Monaco GP võitjad läbi aegade:

Ayrton Senna 6

Graham Hill 5 Alain Prost 4 M.Schumacher 4 Stirling Moss 3 Jackie Stewart 3 J.M.Fangio 2 M.Trintignant 2 Niki Lauda 2 Jody Scheckter 2 Jack Brabham 1 Bruce McLaren 1 Jochen Rindt 1 Denny Hulme 1 J.P.Beltoise 1 Ronnie Peterson 1 Carlos Reutemann1 P.Depailler 1 Riccardo Patrese1 G.Villeneuve 1 Keke Rosberg 1 Mika Hakkinen 1 Olivier Panis 1

TV3 kannab võistlusi üle:

Laupäeval 12.55 kvalifikatsioonisõidud

Pühapäeval 13.45 Monaco GP

MTV3 ülekanded:

Laupäeval 12.45 Kvalifikatsioonisõidud

Pühapäeval 9.25 Warm-up Pühapäeval 13.30 GP Pühapäeval 16.45 F1 Stuudio Esmaspäeval 10.00 GP kordus