27-aastast Messit tunnustati Argentiina koondise vedamise eest finaali. MM-turniiri vältel lõi Barcelonas klubijalgpalli mängiv Messi kokku neli väravat ja andis ka ühe väravasöödu. Sellest piisas Kuldpalli karika teenimiseks.

Paremuselt teise koha saavutas Thomas Müller, kes teenis Hõbepalli. Sakslase kontos on MM-turniiridelt koos Hõbepalliga nüüd ka maailmameistritiitel ja Kuldse Saapa auhind 2010. aastast. Tänavusel turniiril lõi Müller sakslaste ridades koguni viis väravat, jäädes vaid ühe väravaga maha kolumbialasest, James Rodriguezest. Ka neli aastat tagasi lõi Müller viis väravat.

Pronkspalli vääriliseks arvati Hollandi ääreründaja Arjen Robben, ilma kelleta poleks hollandlased MM-i poolfinaali ilmselt jõudnudki. Robbeni saldoks tänavusel MM-turniiril on kolm väravat ja üks väravasööt.

Parimate mängijate nominentide hulka kuulusid veel Philipp Lahm, Mats Hummels, Toni Kroos (kõik Saksamaa), Angel di Maria, Javier Mascherano (mõlemad Argentiina), James Rodriguez ja Neymar (Brasiilia).

Messi on kolmas argentiinlane, kes võidab Kuldpalli. Eelmised kaks olid Mario Kempes (1978) ja Diego Maradona (1986).

Turniiri parimaks noormängijaks valiti Prantsuse keskväljamängija Paul Pogba. Talle järgnesid meeskonnakaaslane Raphael Varane ja Hollandi ründaja Memphis Depay.