Kahe MM-tiitli kõrval on Uruguay jõudnud MM-idel veel kolmel juhul poolfinaalidesse. Neljanda kohaga lõpetati suurturniir veel 1954., 1970. ja 2010. aastal.

1986. ja 1990. aastal kaheksandikfinaalidesse jõudmise järel saabusid Uruguay koondisele raskemad ajad. Neljast järgmisest MM-ist mängiti ainult ühel ning sealgi piirduti alagrupiturniiriga. Alates 2010. aastast ollakse aga taas suurte tegijate seas. 2010. aasta neljandat kohta sai juba mainitud. Alagrupist edasi murti ka neli aastat tagasi Brasiilias. 16 seas ollakse selgi korral. Meeskonna staaride nimekirja vaadates on sellised saavutused igati loogilised.

Kui aga hakata vaatama MM-il osalevate riikide rahvaarve, siis on Uruguay edu aga väga üllatav. 3,44 miljoni elanikuga on Uruguay käimasoleval finaalturniiril väiksuselt teine riik. Vähem elanikke on ainult Islandil, kus püsikodanikke 334 000 jagu.

Vaadates osalevate riikide rahvaarve, siis tagumisest otsast leiab veel ühe soosiku. Nimelt on 4,1 miljoni elanikuga Horvaatia selles arvestuses tagantpoolt neljas. Lisaks Islandile ja Uruguayle on Horvaatiast vähem elanikke veel Panamas.

Kui Uruguay on MM-il osalevatest riikidest rahvaarvult tagantpoolt teine, siis nende viimane ohver Venemaa on 144 miljoni kodanikuga osalevate riikide pingereas kolmas. Rohkem elanikke on ainult Brasiilias ja Nigeerias. Üle 100 miljoni elaniku on tänavusel MM-il osalevatest riikidest veel ainult Mehhikos ja Jaapanis.