Pärast MM-i finaali käivad nii võitjad kui ka kaotajad vastu võtmas oma medaleid, kuid poodiumile kutsutakse ka individuaalsete auhindade saajad. Juba kuuendat suurturniiri järjest on läinud nii, et parima mängija auhind läheb võitjate tiimist mööda.

Sel korral kuulutati MM-i parimaks Horvaatia koondise keskväljamootor Luka Modric. Nii sai näha juba maailmameistrivõistlustel üsna tavapärast pilti, et finaalturniiri parim mängija võtab auhinna vastu üsnagi pettunud näoga. On ju päevselge, et kõik tulevad MM-ile suure karika pärast ning parima mängija auhind on lihtsalt lisaboonus, mille üle saab rõõmu tunda ehk kunagi hiljem.

2014. aastal oli MM-i parim Lionel Messi (Argentinaga hõbemedal), 2010. aastal Diego Forlan (Uruguayga 4. koht), 2006. aastal Zinedine Zidane (Prantsusmaaga hõbemedal), 2002. aastal Oliver Kahn (Saksamaaga hõbemedal) ja 1998. aastal Ronaldo (Brasiiliaga hõbemedal).

Seega on nüüdseks nö lohutusauhind läinud viimasest kuuest juhust viiel teise koha saanud meeskonna mängijale ja korra neljandaks tulnud tiimi liidrile.

Viimati läks parima mängija auhind võitja meeskonna liikmele 1994. aastal, kui parimaks tunnistati brasiillane Romario.