Endise tippkorvpalluri Roberts Štelmahersi juhendatav Valmiera on hetkel Läti meistriliiga liider, olles 28-st mängust võitnud 22. Tõsi, võiduprotsendi alusel on hoiab napilt esikohta Riia VEF (12-3).

Balti liiga kaheksandikfinaalis alistas Valmiera TLÜ/Kalevi kahe mängu kokkuvõttes ülekaalukalt 171:134. Ka veerandfinaal neile suuri raskusi ei valmistanud, kui Leedu hetke kaheksas klubi Pieno Zvaigzdes alistati esmalt võõrsil 10 punktiga (korraks juhiti juba 34 punktiga!) ja seejärel koduväljakul kahe punktiga.

Valmiera on meeskond, kellel ei ole kindlat liidrit. Punktiskoor jaotub enamasti vägagi ühtlaselt. Näiteks lõppenud nädalavahetusel, kui koduliigas purustati Jelgava 95:56, viskasid kõik 11 väljakul käinud Valmiera meest 5-12 punkti.

Balti liigas on Valmiera suurimad korvikütid olnud Martins Laksa, Aigars Škele ja ekskalevlane Armands Škele, kelle keskmine punktiskoor on vastavalt 11,6, 11,2 ja 11,1 punkti. Parim lauavõitleja on olnud 216 cm pikkune Davis Rozitis keskmiselt 6,1 palliga mängu kohta. Valmierale peaks ühe lisakäigu juurde andma ka hiljuti klubiga liitunud ameeriklasest tagamängija Kwamain Mitchell, kes ongi meeskonna ainus võõrleegionär.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ennustab, et Valmieraga seisavad neil ees kõvad lahingud. "Valmiera on väga sümpaatne meeskond sel hooajal. Ma arvan, et nad võivad olla vabalt Läti parim meeskond hetkel. Nad on väga hea koosseisu kokku saanud, Läti enda kutid. Ostsid ühe ameeriklase ka veel juurde. Meil tulevad väga kõvad lahingud," ütles Kullamäe.

Valmiera liidrid Balti liigas (punktid, lauapallid, söödud):