22-aastane Miller juhtis jooksu, kuid lõpusirgel kangestus ning ameeriklanna Allyson Felix hakkas finiširuudustikus temast mööduma. Lõpuks täiesti krampi tõmbunud Miller kukkus lõpuks üle joone, päästes sellega endale kulla. Ta edestas Felixit seitsme sajandikuga.

"See on hetk, mida olen oodanud. Andsin endast kõik. Olen lihtsalt nii õnnelik ja tänulik, ma ei suuda emotsioone kirjeldadagi. Kodus kõik tähistavad mu võitu," rääkis õnnelik Miller elu esimese suure võidu järel.

Pronksmedali teenis jamaikalanna Shericka Jackson 49,85ga.

Õnnitlused Millerile ja tema elukaaslasele Maicel Uibole! Kahtlemata sai Eesti kümnevõistluse esinumber kihlatu etteastest võimsa positiivse laengu. Ja kindlasti ihkab mees väga uuendada oma 400 meetri marki, milleks on 50,24. Uibo möönis isegi hiljutisel meediaga kohtumisel, et oleks tagumine aeg rekord alla 50 sekundi viia. Eelkõige muretseb ta aga siiski kümnevõistluse kogusumma pärast. Kümnevõistlus algab juba kolmapäeval.

Usutavasti suudab Eesti sugune väike rahvas enam-vähem ette kujutada, kui palju Milleri kangelaslik võit 350 000 elanikuga Bahamale korda läheb. Täna öösel neis akendes valgus ei kustu ja pidu ei lõppe.

Maicel Uibo jõudis kallima kullavõitu tähistada ka Twitteri-postitusega:


Naiste 400 meetri jooksu dramaatiline lõpplahendus.