Pühapäeval tegi 17aastane Marko Asmer ajalugu, saavutades Eesti autospordi läbi aegade kõrgeima koha tiitlivõistlustel.

Marko isa, endine vormeliäss, praegune regionaalminister Toivo Asmer märkis: “Mul on hea meel, et Marko 17aastaselt oli võimeline võitma meeste seas toimuval maailmameistrivõistluste etapi, kuigi tema vastasteks oli kümmekond maailma-ja Euroopa meistri tiitliga või samadelt võistlustelt medalid võtnud mehed. Sellised võidud asetavad ka Eesti autosportlaste võimalused uude dimensiooni.”

Pärast Belgia etappe jääb kardi maailmameistrivõistlustel sõita veel kaks etappi.

Marko Asmer võistleb maailmas kuulsaima, Itaalia karditiimi Tony Kart tehasvõistkonna sõitjana. Marko Asmer on esimene eestlane, kes on pääsenud võistlema kardi maailmameistrivõistlustele klassis vormel Super-A. Kardi MMi viiakse sel aastal läbi ainult selles klassis.

Vormel F1 maailmameistriks tulnud Keke Rosberg on Marko Asmerile pakkunud võimalust osaleda tema meeskonnas vormel BMW klassis. Asmer on teinud vormel BMW-l ka testsõite Hokkenheimi ringrajal, kus on näidanud ülikiireid aegu.

Viimasel ajal, pärast kõrgeid kohti maailmameistrivõistlustel on aga Keke Rosberg Marko Asmerile soovitanud väiksemad vormeliklassid vahele jätta ja kohe proovida kas vormel 3 või vormel 3000.

Marko Asmeri selle võistlushooaja peasponsorid on AS Tallinna Sadam, AS Onistar ja Alexela Oil AS.