Prantsusmaal , Salbris`e ringrajal sõidetud kardispordi vormel SuperA maailmameistrivõistluste 3 etapi finaalis tõusis Marko Asmer poodiumile, saavutades kolmanda koha ning ühtlasi sõites välja päeva parima ringiaja.

Marko isa, endine vormeliäss, praegune regionaalminister Toivo Asmer märkis:” Viimasel ajal on eestlased saavutanud häid tulemusi küll noorte küll lasteklassides mitmetel spordialadel, mida Eestis on asutud ka kõvasti promoma . Kahjuks mujal maailmas läheb tippspordina arvesse ainult tulemused täiskasvanute seas. Meie noortele ongi komistuskiviks saanud üleminek noorteklassi võistlustelt täiskasvanute tippvõistlustele. Kes teab , võib-olla ka noorteklassis näidatud tulemuste ebaadekvaatse hindamise tõttu. Mul on hea meel, et Marko 16 aastaselt oli võimeline võtma meeste seas toimuval maailmameistrivõistluste etapil kohe kolmanda koha ning saavutama võistluste kiireima ringiaja, kuigi tema vastasteks oli kümmekond maailma-ja Euroopa meistri tiitliga või samadelt võistlustelt medalid võtnud mehed.

Tuleb öelda , et see asetab Eesti autosportlaste võimalused uude dimensiooni. Paljude tippklubide esindajad on mult juba küsinud , et kas Eestis veel peale Marko häid sõitjaid on ning mul on alati olnud hea meel seda kinnitada.”

Maailmameistrivõistluste järgmine etapp toimub 23 septembril Belgias, Mariembourgi ringrajal.

Kardispordi vormel SuperA maailmameistrivõistlustest valmistab ülevaatesaateid ette ka Eurosport, kelle kommentaatorid on maailmameistrivõistluste noorima osavõtja Marko Asmeri talenti iseloomustanud ülivõrretes.

Vormel F1 maailmameistriks tulnud Keke Rosberg on Marko Asmerile pakkunud võimalust osaleda tema meeskonnas vormel BMW klassis . Asmer on teinud vormel BMW-l ka testsõite Hockenheimi ringrajal, kus on näidanud ülikiireid aegu. Eile soovitas aga Keke Rosberg Marko Asmeril väiksemad vormeliklassid vahele jätta, ja kohe proovida kas vormel 3 või vormel 3000. Marko Asmer, kellel on Soome litsents, kavatseb lähiajal osaleda kardispordi Põhjamaade meistrivõistlustel, Rootsis, Klippan`i ringrajal.

Marko Asmeri selle võistlushooaja peasponsorite on AS Tallinna Sadam , AS Onistar ja Alexela Oil AS. Marko Asmer saabub tagasi kodu täna, esmaspäeval, kell 16.10 Tallinna Lennujaama jõudva Finnairi lennukiga.