Vanameistri tulek andis 16. minutil Jaapani vastu kaotusseisu jäänud meeskonnakaaslastele lisajõudu. Kui soojendusel hakati Drogbat näitama, oli tunda, et midagi hakkab sündima. See oli moment, mis tõi staadionile eufooria ja mida ka jaapanlaste väravavaht tunnistas.

Kaks minutit pärast Drogba sissetulekut pääsesid Elevandid valla ja kahe minutiga löödi kaks väravat. 36-aastane ründaja ei näinud väljakul üldse nii vana välja, ta mängis suurepäraselt. See võib olla palju öeldud, aga oma poole tunniga viis ta võistkonna võidule, kuigi ise väravat ei löönud.

Just meeskonna emotsionaalne tõus oli tuntav, tema platsile tulekuga hakkasid kõik paremini mängima. Tekkis küsimus, kuidas see võimalik on, kuigi jalgpallis pole see esimene kord. Pärast seda jaapanlased ei suutnud enda mängu enam taastada.

Samas tuleb tunnustada ka jaapanlasi. Mäng algas veidike kompivalt ja rahulikult ning võib-olla oli see üks esimesi mänge, kus tempo ei olnud väga kõrge. Mõlemad meeskonnad tegutsesid distsiplineeritult, eriti just Jaapan.

Elevandiluurannik oli üritavam pool, aga jaapanlaste kiire liikumine ja sihipärane tegutsemine kaitseliinis ei viinud aafriklasi tulemuseni, kuigi Elevantidel on ründejõud maailmatasemel.

Vastupidiselt mängukäigule said jaapanlased mitu kontrarünnakut, millest ühe Keisuke Honda suurepäraselt realiseeris. Oli selline moment, kus Elevantide kaitse arutati korralikult lahti, sinnani ei olnud palju ohtu.

Jaapanlased jätkasid väga hästi, Elevandiluurannikul jäi keskväljal puudu mehest, kes oleks rünnakuid algatanud ja nii jäid katsed väravani jõuda ükskiküritusteks. Hoopis Jaapan oleks võinud kontratest ka rohkem lüüa. Aga arvestades mängukäiku, surusid Elevandid väsinud jaapanlased lõpuks ikkagi ära.

Kuig võit tuli raskelt, näitas mäng, et Elevandiluurannikul on kõik võimalused alagrupist edasi saada. Kolumbia jättis esimeses mängus väga hea mulje, aga ega Kreeka kindlasti punktita ei jää, neil on tõusmisruumi, meeskond pole kehva.

Elevandid peavad muidugi natuke juurde panema. Neil on vaja keskväljale ründavat dirigenti ja võimalik, et see võiks olla isegi Drogba.

Ka Jaapanit ei saa maha kanda, sest kuni 60. minutini suutsid nad mängu hoida enda käes ja ei lasknud Elevantidel teha seda mida tahtsid. Kaitsefaasis oli Jaapan selgelt parem, kuid sisselastud väravate järel olid nad šokis. Taktikaliselt on nad veenvad, kuid just võimsusest ja individuaalsest meisterlikkusest jäi natuke puudu. Kui need oleks olnud, olnuks võimalik ka viik.