Tallinna spordi- ja noorsooamet remontis poolteise kuuga osa Vene 29 asuvast Malemajast ning tahab seal järgmisel aastal avada Paul Kerese tuba-muuseumi, teatas Raepress.

Paul Kerese tuba-muuseum on kavas avada tuleva aasta 7. jaanuaril ehk päeval, kui tuntud maletaja oleks saanud 88-aastaseks. Toas eksponeeritakse Keresele kuulunud lauda ja kappi ning välja pannakse 1500 temale kuulunud raamatut ja brošüüri.

Hoonet haldava Pirita velodroomi direktori Aavo Aunroosi sõnul remonditi tänavu Malemaja esimese korruse fuajee ja ka sel korrusel asuvad ruumid. Järgmisel aastal tahetakse remontida teise korruse fuajee ning alustada mitu aastat tühjalt seisnud keldrikorruse renoveerimisega.

Malemajas on kaks saali ja kolm õppeklassi, mis on kõik varustatud laudade, kellade ja malenditega. Teisel korrusel asub lisaks veel arvutiklass. “Nagu igasse teise linna spordibaasi saab lähiajal Malemajjagi pileti ostes harjutama minna iga linnakodanik,” ütles Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Jaak Raie.