Prantslastele valmistas šokeerivat meelehärmi juulikuus Maailmaliiga teise divisjoni (kohad 13-24) võitnud ja sellega kõrgeimasse tosinasse tagasi tõusnud Kanada, tänaseni ühegi tõsisema tiitlita meeskond, kirjutab volley.ee.

Alagrupi viimases voorus sundis Kanada põlvili Itaalia 3:1, kasutades sellega ära suurepärase võimaluse võtta viimasel hetkel kolm punkti meeskonnalt, kellel oli edasipääs juba tagatud.

Eelnevalt alistasid põhjaameeriklased USA ja Mehhiko 3:0 ning kaotasid Brasiiliale 1:3 ja Prantsusmaale 0:3. Alagrupis tekkis korraks katastrofaalne segadus - enne viimast vooru arvutati välja, et veerandfinaalist võib eemale jääda ka Brasiilia või USA. Vaat mis juhtub, kui võrdseid on rohkem kui edasi mängima lubatakse. Üks nendest, Serbia, ei pääsenudki olümpiale, kuigi on sel aastal absoluutses tippvormis. Korraks on aja maha võtnud MM-i pronks Saksamaa.

Teises alagrupis keegi infarkti äärele ei sattunud. Edasipääsu olnuks raske vältida veerandfinaali kvalifitseerunud Poolal, Venemaal, Iraanil ja Argentiinal, koju võivad sõita maha käinud Kuuba ja võiduta jäänud Egiptus. Oli, mis oli, kuid nüüd läheb Maracanazinhos tõeliselt palavaks, üllatuseks ei saa pidada enam ühtki tulemust. Meedia rõhutab üha sagedamini, et võrkpallist on saanud Rio olümpia peaalasid.

Meeste lõplik turniiritabel:

A-alagrupp

1. Itaalia 4 võitu, 12 punkti

2. Kanada 3 võitu, 9 punkti

3. Ameerika Ühendriigid 3 võitu, 9 punkti

4. Brasiilia 3 võitu, 9 punkti

5. Prantsusmaa 2 võitu, 6 punkti

6. Mehhiko 0 võitu, 0 punkti

B-alagrupp

1. Argentiina 4 võitu, 12 punkti

2. Poola 4 võitu, 12 punkti

3. Venemaa 4 võitu, 11 punkti

4. Iraan 2 võitu, 7 punkti

5. Egiptus 1 võit, 3 punkti

6. Kuuba 0 võitu, 0 punkti

Meeste veerandfinaalides (17. ja 18.08) on vastamisi sellised paarid:

Itaalia – Iraan

USA – Poola

Kanada - Venemaa

Brasiilia – Argentiina