Nimelt ei viita ükski tõend seni laialt levinud väitele, et ujujad eesotsas 12-kordse olümpiamedalisti Ryan Lochtega bensiinijaama WC-d rüüstasid. Väljaande operaator, kes kurikuulsat Shelli külastas, ei leidnud tualettruumist ka ühtegi lõhutud või puuduolevat eset, samuti ei tundunud ükski nendest asjadest, mille Lochte ja teised väidetavalt lõhkusid - peegel ja seebidosaator -, uued. Lisaks ei leidnud USA Today turvakaamerate videoid analüüsides kinnitust sellele, et ujujad üldse tualettruumide lähedale läksid.

Lochte ning nelja ujuja seas olnud Gunnar Bentzi tunnistused tunduvad kinnitavat vaid tõsiasja, et purjus sportlased käisid bensiinijaama taga urineerimas. Ainsa laamendamisena tõlgendatava teona oli Lochte välisseinalt maha tõmmanud katkise plakati.

Ujujate käitumist silmanud turvamehed süüdistasid neid aga vandaalitsemises ning nõudsid sportlastelt nende tegude eest kahjutasu. Portugalikeelseid õigusemõistjaid vahendas ameeriklastele juhuslikult sündmuskohal olnud diskor Fernando Deluz, kelle sõnul sekkus ta olukorda, kui üks turvameestest oli taskust välja võtnud relva. "Politseiülem ütles mulle hiljem, et kui ma poleks sekkunud, võiksime praegu hirmsast tragöödiast rääkida," sõnas Deluz.

Kuna Brasiilia politsei väitis selgesõnaliselt, et sportlased rüüstasid ka WC-d, võib Lochte esialgne versioon isegi arvatust enam tõele lähemal olla. Alkoholiuimas võis ujujatele ka väga vabalt tunduda, et umbkeelsed turvamehed on parasjagu neid röövimas, kui neilt relva ähvardusel raha nõuti.

Kõigest hoolimata võttis Lochte juhtunu eest kogu vastutuse, sest enda sõnul paisutas ta juhtunu asjaolusid üle. Sellest hoolimata võib aga avalikkus olla suurele sportlasele pisut ennatlikult liiga teinud.