Ekspeditsiooni seltskond koosneb aktiivsetest inimestest, kes soovivad korda saata veidi ekstreemsemaid ettevõtmisi, kui inimene on igapäevaselt harjunud tegema. Ent ekstreemsus ei ole eesmärk omaette, selle kaudu tahame julgustada inimesi ennast ületama ning propageerida aktiivset eluviisi.

Tänavune idee sai alguse möödunud suvisest Tour de France rattatuurist, kus Rein Taaramäe tegi ajaloolise sõidu, saavutades eestlastest kõrgeima ja noore ratturi arvestuses teise koha. Toetamaks Reinu eneseületust ka sel aastal, sõidamegi maanteeratastega Tallinnast Pariisi, et talle seal kaasa elada.

Möödunud talvel sõitsime käredas pakases SEB Ekspeditsiooni nime all suuskadel Tallinnast otse Tartu Maratonile. Selle ettevõtmise kohta saab vaadata infot meie projekti kodulehele arhiivist: http://www.firmasport.ee/2011/02/seb-ekspeditsioon/.

Stardime Tallinnast, sõidame Riiga ja sealt edasi läbi Rootsi, Taani, Saksamaa ja Prantsusmaa. Alustame proloogiga Tallinna kesklinnast linnapiirini (ca 20 km) suunal Pärnu poole. Sellele etapile on avaldanud soovi sõitma tulla ka teised toredad ratturid: meile soovivad hoogu sisse lükata vähemalt CFC ja Kuusalu Rattaklubi noored ratturid.

Osaliselt kattub meie marsruut päris tuuriga, samuti teeme kõrvalepõike mägedesse, et maitsta maailma mainekaima rattatuuri üht tuntumat tõusu Alpe d`Huez. Enne Pariisi jõudmist aga kohtume tuuriga viimase mägietapi lõpujoone lähistel (Peyragudes), kus lehvitame omadele rahvuslippu ning tõukame neile mäest üles sõidul hoogu.
Sealt alates liigume mõnda aega koos tuuri karavaniga. Oleme taas sadulas 21. juulil, mil leiab aset veel enne Pariisi päris tuuri eraldistart marsruudil Bonneval–Chartres.

Meie seltskonnas on entusiastid, kes pärit erinevatelt elualadelt. Oleme pühapäevasportlased, keda ühendab seiklusjanu. Pariisi stardivad kaheksa meest ja vähemalt üks naisrattur. Lisaks on projektiga seotud hulk inimesi, kes võimalusel pedaalivad kaasa osaliselt.

MEESKOND

RATTURID:
Tõnu Vahter (SEB Pank) – projekti eestvedaja
Indrek Teras (Ülemiste autokeskus, KIA) – mehaanik
Rivo Sarapik (Äripäev) – ajakirjanik
Raivo Sormunen (Äripäev) – ajakirjanik
Toomas Erikson (Wilo Eesti) – müügiinsener
Kaupo Karja (Karmet Grupp) – ettevõtja

TOETUSTIIM:
Ele Luuk – füsioterapeut
Stella Täht – pressiesindaja
Meelis Saar – transport ja IT
Rain Käärst (Rain Stuudio) – kokk, osaliselt rattur

KODUNE TOETUS:
Lemmo Tigane – Škoda turundus
Gert Rohtla – Škoda turundus
Marti Soosaar – koduleht
Kristel Kaubi – turundus
Ave Ojasoon – head ideed

Meie ekspeditsiooni aitavad korraldada head toetajad Škoda (autopartner), Hawaii Express (rattapartner), GU (sporditoidu ja -joogipartner), Delfi (meediapartner), Sky+ (raadiopartner), Arigato spordiklubi (treeningpartner), Rattaprofid.ee (blogipartner), Firmasport.ee (koduleht), Elisa (sidepartner), Tallink (laevapartner), Äripäev ja Karmet Grupp (ettenägematud kulutused).
Küsimused, kommentaarid, fännikirjad jms Stella Täht (e-mail: stella@firmasport.ee, mobile +372 56 000 779)