„Lootused olid, aga midagi säärast ei osanud arvata keegi,” tõdes juba enne Eesti edukaima naissportlase heaks töötamist tähtede ja triipude maa sportlaste suuski määrinud Ragilo.

Ta kirjeldas, kuidas USA tiim õige valikuni jõudis: „Eile sadas samuti lund ja kuna ilmateade ennustaski ka võistluse ajaks sadu – tõsi, mitte nii tugevat –, siis suur töö oli tegelikult juba tehtud. Hommikul tegime igaühele valmis ka teise paari ja lõpliku valiku langetasime vahetult enne starti. Kõik läksid päev varem valmistatud paariga.”

„Ilmaennustust nägid eile kõik ühtmoodi. Täna võitis see, kes paremini reageeris. Eeldan, et norralastel ei jätkunud vahetult enne starti lihtsalt enam külma närvi. Võib-olla said nende sportlased ka distantsi teisel poolel korralduse jõudu säästa,” kommenteeris ta Norra viisiku (kohad vahemikus 22.-33.) suuskadega altminekut.

Lõpetuseks võttis ta USA naiskonna superpäeva kokku: „Greggi pronks oli puhas õnn, teda aitasid olud kõvasti. Digginsi hõbedas oli juhust palju vähem, ta number oli 37. Tegelikult tegi medalisõitu ka 46-kilone Elizabeth Stephen (sai 10. koha – A. V.), aga number 53-ga polnud tal täna lootust. Kuid protokoll ilma ja suusavalikut ei kajasta.”