Näiteks võib haige hamba parandamine olenevalt hambakliinikust ulatuda mitme tuhande kroonini, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna hambaravikliinikus käinud Rene (25) sõnul on tal katkise hamba raviks kulunud 1200 krooni. “Olen kaks korda arsti juures käinud. Üks kord tuleb sama hambaga veel minna,” lausus ta.

reklaam lisainfo ja tellimused : 6670177

Tallinnas asuva Kaarli hambapolikliiniku tegevjuhi Piret Uudekülli sõnul on hambaravi kallis eelkõige seetõttu, et raviks vajalikud materjalid pole odavate killast. “Hea materjali hind määrab ära ka teenuse hinna,” lausus Uudeküll. Seetõttu ei tohiks tema sõnul hambaravipolikliinikutes hinnad väga palju erineda.

Hambaraviteenuste soolane hind on Uudekülli sõnul tihtipeale ka põhjuseks, miks inimesed lähevad odavamat teed ning lasevad haige hamba lihtsalt välja tõmmata. “Teoreetiliselt võib seda väita küll,” lausus Uudeküll. “Kui plommi hind ulatub ikka 300-400 kroonini, siis peab madalamat palka saav inimene tõsiselt arvestama, kuidas ravi eest tasuda.”

Uudekülli sõnul on suveaeg Kaarli hambapolikliinikus rahulikum. “Kõige kiirem aeg on mai-juuni. Tõenäoliselt soovivad inimesed enne puhkusele minekut oma hambad korda teha.”

Tallinna hambapolikliiniku peaarsti asetäitja Sirje-Maria Pihlaka sõnul üritavad nooremad patsiendid üldjuhul haiged hambad hinnast hoolimata siiski korda teha ega lähe kergelt väljatõmbamise teed.

“Tööjõuturg on ka selline, et kui oled noor inimene ja sul ikka hambaid suus pole, siis tööle ei taheta võtta,” märkis Pihlakas. Pensionärid lasevad tihtipeale aga hamba eemaldada.