Samuti lepiti kokku, et välja pannakse esimest korda olümpiamängude ajaloos ühine tiim, täpsemalt ühine naiste jäähokikoondis. Lõuna-Korea hokitreenerid ja konservatiivsed ajalehed on juba plaani osas muret väljendanud, öeldes, et see võib kahjustada mängude võõrustajariigi medalivõimalusi, vahendab BBC.

Kümned tuhanded inimesed on allkirjastanud online-petitsiooni, soovitades president Moon Jae-inil Koreade ühistele plaanile kriips peale tõmmata.

Praeguste plaanide kohaselt tuleb Põhja-Korea delegatsioon - nende seas 230 tantsutüdrukut, 140 orkestrimuusikut ja 30 taekwondo võitlejat - üle piiri lõunasse mööda maad, mis tähendab, et kahe riigi maismaapiir avatakse esimest korda pea kahe aasta jooksul.

Põhja-Korea saadab PyeongChangi ka 150-liikmelise delegatsiooni paraolümpiamängudeks.

Naaberriikide kokkulepped peab veel heaks kiitma rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), kes koguneb Šveitsi Lausanne'i asja arutama laupäeval. Olukorra muudab komplitseerituks tõsiasi, et Põhja-Korea lasi mööda oma sportlaste registreerimise kuupäeva ning samuti pole nende atleedid täitnud nõutud kvalifikatsiooninorme.

Lõuna-Korea peab põhjanaabrite võõrustamiseks välja mõtlema, kuidas pääseda mööda ÜRO turvanõukogu keelust teha rahaülekandeid Pyongyangi. Samuti on osad kõrgemad Põhja-Korea ametnikud ÜRO "mustas nimekirjas".