Kirsipuuga koos kuulusid jooksikute gruppi Christophe Mengin (FDJ), Karsten Kroon (Rabobank), Mauro Gerosa (Liquigas) ja Stephane Auge (Cofidis).

Poolel distantsil oli viiest liikmest koosneva jooksikute grupi edu peagrupi ees juba üle kaheksa minuti.

20 km enne finišit oli aga liidergrupi edu kahanenud vaid 1.25-le. 14 km enne finišit ründas prantslane Christophe Mengin ja sõitis jooksikute grupil eest. Peagrupp sai seejärel peagi ka neli jooksikut kätte.

Kui peagrupp vahetult enne finišit Mengini kinni püüdis, prantslane kukkus ja temaga koos veel paljud peagrupis olnud ratturid ning etapp sai dramaatilise lõpplahenduse. Kahjuks oli kukkujate hulgas ka siis neljandal kohal olnud Jaan Kirsipuu.

Etapivõidu võttis Lorenzo Bernucci (Fassa Bortolo), sama ajaga sai teise koha Aleksander Vinokurov (T-Mobile). Kirsipuul kanti protokolli 123. koht seitsme sekundilise kaotusega võitjale. Janek Tombak oli 179., kaotades 7.46.

Kokkuvõttes jätkab Tour`i liidrina ameeriklane Lance Armstrong (Discovery Chanel). Teine on Armstrongi meeskonnakaaslane George Hincapie, kes kaotab 55 sekundit. Vinokurov kaotab kolmandana 1.02.

Kirsipuu on kokkuvõttes 162., kaotades liidrile 10.41. Tombak on 187 jätkaja hulgas 186., kaotades 20.52.