Debütante on Eesti delegatsioonis seekord 12, ehk rohkem kui pooled meie sportlased lähevad vastu oma esimesele olümpiale. Eesti delegatsioonis noorimad on 17-aastased suusahüppaja Kevin Maltsev ja mäesuusataja Tormis Laine, kellest saavad esimesed sportlased sünniaastaga 2000, kes Eestit olümpial esindavad, kirjutab ERR Sport.

Oma teisele olümpiale lähevad Eestist seekord viis sportlast, kes kõik tegid oma esimese olümpiastardi neli aastat tagasi Sotšis. Nende hulka kuulub ka Eesti suurim olümpialootus Lõuna-koreas, Kristjan Ilves, kes oma esimesel olümpial neli aastat tagasi oli 17-aastane.

Oma kolmandale olümpiale läheb Eestist neli sportlast, neist Tatjana Mannima esimene olümpia oli 12 aastat tagasi Torinos, aga temal jäid vahele Sotši mängud. Karel Tammjärv, Algo Kärp ja Kauri Kõiv tegid esimesed olümpiastardid kaheksa aastat tagasi Vancouveris.

Eesti delegatsiooni vanim, laskesuusataja Roland Lessing läheb juba oma viiendatele mängudele, olles esimest korda olümpial 16 aastat tagasi Salt Lake Citys.