Tiitlivõistluse peakorraldaja Erik Pallase sõnul erineb U23 EM korralduslikus plaanis neli aastat tagasi Tallinnas peetud juunioride EM-ist selle poolest, et käimisvõistlused tuleb korraldada staadioniareenist väljaspool. „See on meile uus kogemus, sest juunioride võistlusel toimuvad kõik alad areenil. Oleme käimisvõistlusteks lauluväljakul valmis – rada on sertifitseeritud rajamõõtjate poolt maha märgitud, kõik soovid ja tingimused on käimiseks täidetud, ka helikopter on valmis pandud. Ootame publikut palavalt kaasa elama,“ rääkis Pallase.

Pallase märkis, et laululava on ideaalne paik Eesti ühe tähtsaima sümboli tutvustamiseks U23 EM-il osalevatele 45 riigi meeskondadele ja meediale. „Täname omalt poolt Lauluväljaku meeskonda, kes võimaldavad meil laululava ruumide ja territooriumi kasutamist väga soodsatel tingimustel, mis on võistlustele suureks toetuseks,“ ütles Pallase.

Meeste 20 km käimine on kavas reedel algusega kell 15:55. Naiste samal distantsil algab käimine U23 EM-i medalitele kell 18:20. Käimine toimub mahamärgitud ringil, mida läbitakse 20 korda.

Nimekaimad osalejad on tšehhitar Anžeka Drahotova, kes on tulnud nii juunioride maailmameistriks kui ka juunioride Euroopa meistriks ning ukrainlanna Ljudmilla Olyanovska, kellel on ette näidata hõbemedalid U23 EM-ilt Tamperes ning möödunud aastal toimunud Zürichi Euroopa meistrivõistlustelt. Drahotova finišeeris Zürichi EM-il 20 km käimises kolmandana. Drahotova isiklik rekord 20 km käimises on 1:26.53, Olyanovskal 1:27.09.

Käimisvõistlused on pealtvaatajatele tasuta! Sissepääs Tallinna Lauluväljakule on avatud nii Mere kui ka Oru väravast.