Liigatabelis kolmandal kohal paikneva Milani jaoks on senine hooaeg kulgenud ootamatult hästi. Viimastel hooaegadel mängijatega palju kaheldavaid tehinguid teinud Itaalia klubi tegutses sel suvel üleminekuperioodil erakordselt loiult, mis tähendas, et uus peatreener Vincenzo Montella pidi pilgud pöörama oma klubi kasvandike suunas.

Viimasel kolmel hooajal Serie A-s vastavalt 8., 10. ja 7. kohaga lõpetanud Milani jaoks poleks tagasihoidlik ostuperiood ekspertide hinnangul tohtinud erilist edu kaasa tuua, kuid hooaja esimese veerandi põhjal tundub, et kogemata kombel on komistatud võiduvalemi otsa. Viimati 2011. aastal Itaalia meistriks kroonitud Milan on viimasest viiest mängust võitnud neli ja viigistanud ühe.
Eelmisel nädalal võitis Milan Chievot 3:1 ja kuulsusrikka ajalooga klubi eest käisid platsil koguni seitse Itaalias sündinud jalgpallurit. Enamgi veel! Viis mängijat olid 22-aastased või nooremad ning neli neist olid Milani enda kasvandikud. Koosseisu lihvimata teemantid olid 17-aatane väravavaht Gianluigi Donnarumma ja 18-aastane poolkaitsja Manuel Locatelli.

Kuna eelmise hooaja kesiste tulemuste tõttu saab Milan kolmandat hooaega keskenduda ainult kodusele liigale, võib see hooaja kokkuvõttes anda neile võimaluse tiitliheitluses kaasa lüüa.

Juventus jätkab edu laineharjal

Vastasseis Torino Juventusega on Milani noorele meeskonnale muidugi hiilgav kondiproov. Viis korda järjest Itaalia meistriks kroonitud Juventus on ka sel sügisel konkurentidega võrreldes suutnud algedu sisse rebida. Koduliigas on kaheksast mängust võidetud seitse ning AS Romat ja AC Milani edestatakse juba viie punktiga. Ainus kaotus saadi kuu aega tagasi tabeli keskpaigas virelevalt Milano Interilt.

Meistrite liigas on Juventus kahe võidu ja ühe viigiga liider ning koos Sevillaga grupist kindlalt kaheksandikfinaali suunas liikumas. Sel nädalal võitis Torino klubi võõrsil Juan Cuadrado väravast Lyoni.

Viimastel aastatel pole Milan suutnud sugugi Juventusele vastu saada. Juve on võitnud viimased üheksa omavahelist kohtumist. Seejuures jäid neli eelmist Milani peatreenerit Juventuse vastu üldse võiduta. Viimane Juventust võita suutnud Milani loots oli Massimiliano Allegri, kelle juhendamisel võitis Milan 2012. aasta novembris peetud mängu Robinho penaltist 1:0. Viimased kaks hooaega on Allegri juhendanud Juventust ning viinud meeskonna Itaalias kahe järjestikuse kuldse duublini.

Paf-i kihlveoportaal on kohtumise soosikukoorma seadnud külalisvõistkonna Juventuse õlgadele, kelle võidukoefitsient on 1.83. Viik toob panustajale raha tagasi 3.55-ja Milani võit 4.50-kordselt. Koduliigas senise kaheksa kohtumise jooksul vastastel vaid viis väravat võita lubanud Juventuse kaitse on tugev, nii et ei saa sugugi välistada, et kodumeeskonnal jäävad San Sirol väravad löömata. Eriennustus "võõrsilmeeskond võidab ilma väravat sisse laskmata" on tasustatud koefitsiendiga 3.20.

Mourinho tagasi Stamford Bridge'il

Inglismaa kõrgliiga nädalavahetuse põnevuslahing peetakse pühapäeval Eesti aja järgi kell 18:00, kui Londoni Chelsea võõrustab Manchester Unitedit. Mäng on eriline Portugali staartreeneri Jose Mourinho jaoks, kes naaseb treenerina Stamford Bridge'ile esimest korda pärast seda, kui ta eelmise aasta detsembris Chelsea peatreeneritoolilt kinga sai.

Mourinhol seisab Unitedi peatreenerina ees keeruline ülesanne, sest viimases kümnes kohtumises pole Manchesteri suurklubi suutnud Chelsea't võita. ManU viimane võit Chelsea üle pärineb 2012. aasta oktoobrist, kui United teenis 3:2 võidu. Võõrsil on statistika ManU jaoks veelgi nutusem. Eespool mainitud võit on ainus Unitedi võit Stamford Bridge'il viimases 14 liigamängus.

Paf-i portaalis on kohtumise favoriit Chelsea (2.15). Viigi koefitsient on 3.35 ja Manchester Unitedi võit toob panustajale raha tagasi 3.65-kordselt. Väravalööjaid spekuleerides ei saa kuidagi mööda vaadata sel hooajal seitsme liigaväravaga Chelsea rünnakuveduriks tõusnud Diego Costast, kelle tabamus toob panustajale ühe euro vastu 2,43 eurot ning Manchester Unitedi eest oma debüüthooajal seni neli liigaväravat löönud Zlatan Ibrahimovicist, kelle väravavõimalusi on Paf-i kihlveoportaal hinnanud koefitsiendiga 3.35.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.

Jaga
Kommentaarid