Delfi kõne ajal kaatriga Viljandi järvel olnud sõudetreener Ruth Vaar jälgis Eesti sõudmise neljapaadi Rio de Janeiro olümpia pronksisõitu algusest lõpuni ning hoidis meestele pöialt.

"See oli võimas, sest see oli nende koht ja aeg. Vahet pole, milline see medal oli. Nad olid selle välja teeninud. See pidi tulema," leidis Vaar.

Sõudjate neljapaadi tulemuse taga on Vaari sõnul suur töö ja hea treenerisilm. "See on meeste koostöö, üksteise ja üksteise vigadega arvestamine ja Mati Killingu imehea silm. Ta ikkagi näeb, mis ja kus. Ta proovis erinevaid paatkondi, ta teeb õigeid otsuseid. See on see kogenud silm," rääkis Vaar.

Palusin ainult, et nad neljandaks ei jääks!
Ruth Vaar

Taimsoo kunagise treeneri sõnul olid kõik paatkonnad väga võrdsed. "Palusin ainult, et nad neljandaks ei jääks! Kas ettepoole või siis - kui juba - rohkem tahapoole."

Paarisaeruline neljapaat tegi oma viimased treeningud just Viljandi järvel, kust ka Kaspar Taimsoo sõudjatee Vaari juhendamisel alguse sai. "Nad liikusid imehästi ja tegid kõik, et medal ära tuua," meenutas Vaar sõudemeeste viimaseid treeninguid enne Rio de Janeiro olümpiamänge.

Neljapaadiga pronksmedali võitnud Taimsoo treenis Vaari käe all 7.-19. eluaastani. "2005. aastal, kui me saime noorte MM-il pronksi, kasvas Kaspar noorteklassist välja. Siis oli Eestis kaks koondist - Tatjana Jaansoni ja Mati Killingu oma. Siis me kraapisime mõlema ukse taga, aga Mati Killing nägi seda x-faktorit ja võttis ta oma käe alla, ja ma olen selle eest ülimalt tänulik," kirjeldas Vaar Taimsoo tippujõudmise lugu.